New Obimin

Tadi buka buku pink, lps tu sy ckp sy nak makan ubat obimin ja sbb tak dpt nak telan byk ubat. Tp doktor tak sarankan makan ubat new obimin sebab kandungan ubat tu rendah sgt. Walaupun sy takda masalah HB. Jd doktor lebih galakkan sy makan ubat dr kk ataupun iberet ja. ? Tp sy byk baca obimin ok jaaa.. takpa la, ikut ja la kata doktor.

1 Balas

Skrng brp mggu. Slain drpd hb. Kn tgk jgk kt result darah tu mcv dan mch. Klu rendah mungkin berpotensi hb low di kemudian hari kandungan. Boleh amik obimin. Tp pastikan high iron dietry intake. So shud be no prob.

5y ago

12 minggu dah. Tu la doktor cakap hrini hb ok kita tak tau nnt bila kandungan makin membesar lbih byk darah dperlukan..