First Time

Sy Baru Cek Smlm Positive. Kalau Ikut Kalender Sendiri Dah 4w 4d..skrg ni Kene Terus Pergi Klinik Utk Cek Ke Atau Tunggu Dulu? Maaf Sy Tak Tahu Sbb First Time ?

12 Balas

Pergi je dulu ke KK utk confirmkan pregnant. Nanti kalau x dpt buka buku pun, at least doctor bg vitamin2 utk kandungan. Kalau ikutkan 4w tu kecik lg mmg tak dapat tgok lg bby, tp at least confirm kan dulu. So kita tau pregnant/tak pregnant. Nanti boleh lah siap sedia jaga bby elok2 dalam kandungan.

Kalau dah tahu, boleh aja terus pergi check sis. Dan sis cuba tanya doktor atau nurse, boleh dah ka buat buku pink. Orang kata kalau malu bertanya sesat jalan. Tak salah pun kalau kita bertanya di kk 😊

Da boleh pegi klinik swasta scan sbb kalau kk dia xberapa nk layan scan ni huhu..nk tgk dia duduk dimana..lepas tunggu 2w - 3w pegi kk buka buku yey..tahniah beb! Take care

4y ago

Sya 10 week bkk bku pink dekat kk, dr scan trus.. Depends on kk kot.. Next 20 week plak scan nk tgk perkembangan baby..

Mcm sy 6 minggu dh g cek doctor. Tu pun doc ckp awal lg, doc kira last date period, tekanan darah n berat bdn je. Doc ckp tggu 8weeks dtg semula. Gitu jer

Boleh pergi KK pagi pagi & cakap nak check pregnancy. Nanti dorang suruh check air kencing. Saya dulu 5 weeks dah bukak buku

5y ago

Sy p klinik last week..nurse suh mai lg this week.. Msuk 7 weeks bru blh bkk buku..katenye..

Tggu lagi 4w... sbb biasa 8 mggu baru boleh nak scan baby... kiraan sndiri selalunya xtepat...

Try lh klau bleh buat buku pink trus...mcm sye open buku time 16 weeks

Hi sama la saya skrg 4w3d 😅

Boleh pergi klinik buat test dulu

Sis terus p klinik lhh..