waktu bila ibu-ibu pegi check dekat klinik

Assalamualaikum, ibu2 semua. Maaf nak tanya bila ibu2 pegi cek dkt klinik utk kepastian sama ada betul pregnant @ tak? Lepas cek upt positive @ tunggu dulu beberapa minggu? Maaf tanya, cuma nak tahu?

3 Balas

Sy cek upt pg ni, esoknya sy prgi kk bhgian psakit luar.. then doc arrange ng klinik desa (sbb duk luar bndar) utk buka buku.. sy hritu trus bleh buat buku.. mse tu bru nk msuk 5weeks rsenye.. lupa dh

Waalaikumussalam, saya pergi klinik seminggu lepas check +ve, masa scan tu 6 minggu nampak kantung je. Repeat scan 10 minggu dah nampak baby siap boleh dengar heartbeat lagi.

5y ago

Ha'ah, saya checkup dekat swasta buat buku pink dekat swasta jugak, buat masa dah masuk 14 week.

wslm. sy tggu bpe minggu. time check upt baru 4 mggu lebih. then g klinik swasta time 8 mggu. alhamdulilah time tuh nampak kantung n dh dgr heartbeat.