Doakan kandungan sihat & selamat❤

Sy ada soalan buat mommies yg ada pengalaman ethopic. Apa symtom yang mommies rasa time pregnnt luar rahim tu?sakit tak? maaf sy sekadar nak tau Sy skrg prggy 5 weeks tapi belum dpt tau kat mana janin tu.risau ethopic,tapi sy tak ada rasa sakit apa .Doakan kandungan sy normal yaa. Ni preggy yg kedua selepas gugur tahun lepas?

21 Balas

Pengalaman sy ectopic pregnancy tahun lps spotting yg non stop, abdomen pain, bila scan tak nampak then terus refer pergi hospital.. Bila dkt hospital kena repeat ambil blood utk check beta hcg, kalau pregnant normal bacaan naik mendadak.. Kalau unknown location bacaan tak normal, dr situ dpt detect ectopic.. Kena operate removed fallopian tube belah kanan, nsb baik sy tak pecah lg.. Kalau pecah sgt bahaya kpd mommy.. Alhamdulillah after 8 months pregnant lg, skrg dah 28weeks..