sakit payudara

hi mommies, sy preggy 5 weeks, sy kerap sakit kat breast sejak preggy ni, kadang kadang rasa tak tahan sakit sangat,mommies sume ade rasa yg sama tak? ape yg mommies buat untuk kurangkan sakit?

13 Balas

Memang macamtu, sebab badan nak prepare untuk baby. Sy ganti pakai genie bra/bra takde wire masa awal2 pregnant. Kalau tido, sy letak bantal kecil kat bhgn dada so tak berapa sakit sangat.

Normal.. saya mase 5 6 week mmg skit breast cm nk period tu.. dgn skit pinggang lagi.. tdo mmg xslesa.. tp nt lama2 hilang sndri

Sama dengan sy.. Bila masuk 3rd trimester lagi rasa berdenyut2 dekat breast.. Kdng tuu rasa ngilu sgt.. #36weeks

Mmg gitu sis gayanya klu preggy. Takde ubat dh kena laluinya je. Sabar ye. Semua yg preggy akan alaminya

Sy pun gitu tp rasa dia mcm kena toreh kulit sy..terasa mcm kulit tu nak koyak..pedih pedas..

Saya tukar bra yang tak ada wire. Bra uniqlo sangat recommended! Tak terasa sangat ngilu tu

Normal. Smtms rasa suam2 kuku area breast.. nnt akan hilang rasa bengkak, sakit n panas tu.

dari start awal preg sampai skg sakit ngilu2 lepastu breast suam je manjang.

Normal . mcm sy .. skrg 12 week ok sikit cuma cam gatal2 sbb regangan nk bsr

normal mummy, jauh lagi perjalanan and banyak yg akan kena tempuh