Mengandung selepas gugur

Assalamualaikum mommies sy baru lepas gugur 2 minggu lepas kandungan dekat 6 weeks Sy nak tanya pengalaman mommy kat sini brp lama mommy lekat slepas gugur ? Sy mmg teringin sgt nak ada anak doakan sy blh cpt megandung balik n dapat bby yg sihat yaa🥰 amiin

20 Balas

Sy kwin 26/10/2018 pregnant bulan 3 2019 keguguran bulan 6 2019..sy start merancang semula bulan 1 2020 lepas keguguran sy mmg jga pemakanan berat bdn byk mkn makanan berkhasiat bulan 12 2020 preggy semula.. Now bby semua xda mslh heartbeat ad bby dh nmpk ukuran normal alhamdulillah

3y ago

Alhamdulillah sis semoga sis n bby selamat sampai lahir yaa amiin

saya kawin 8.8.2020 gugur 29.9.2020 masa tu preggy 3- weeks .masuk wad 3 hari cuci sbb kadungkan tak menjadi . sekarang alhamdulillah lepas 7 bulan pregnant balik sekarang baby da 7weeks baru checkup da nampk heartbeat semua.

3y ago

terima kasih info awk

Assalamualaikum sis. Dah mengandung ke ?? nak tips boleh? Sya bru je lepas gugur minggu lepas. Doc kata no need D&C sbb smua dh keluar. Bagi tips plssss. Btw sya msih jugak makan Folic Acid start belum preggy smpai gugur tu.

Wa'alaikummusalam. saya pernah alami jugak sewaktu kehamilan 18 minggu. Alhamdulillah 3 bulan selepas tu d sahkn doktor mengandung balit. Y penting jaga diri, emosi & makanan. saya doakan sis akn cepat2 melekat balit. Aamiin.

3y ago

Amiin allahumma amiin terimakasih sis atas perkongsiannya 🥰

saya sebulan lekat lepas gugur alhamdulillah. x sempat period lepas gugur tu, dah lekat semula. tpi ada doc pesan, kalau boleh jarakkan 3-6 bln. apa2 pun, bergantung pd kekuatan badan sis. kalau sis rasa okay je, takde masalah

3y ago

inshaaAllah aminn aminn. semoga dipermudahkan

mcm sye dlu.. kandungan lbih kurang 6mggu pastu gugur.. sye gugur 1/2/18..lekat bru 26/4/18... Jge bdn betul2..pantang betul2.. insyaAllah blh lekat semula dgn cepat.. tp jgn cepat sgt..bg bdn rht dlu..

3y ago

Ya sis insha allah tq sis 🤲🏻

sy 5 bulan baru lekat blek.alhamdulillah...skrg baby dh nk masok 10w.ahad ni nk gi kk bukak buku pink.doakan sy & baby sehat smpi b'salin nnt ye.mudah²an sis jugak cpt lekat.amin 🤲

3y ago

Wahh bestnye amiin semoga sis n bby selamat sampai bersalin 🤲🏻

saya gugur bulan 12 2020 . sye amalkan jus momom hope , alhamdulillah dalam bulan 1 pregnant kembali . skrg dh 5weeks. tapi doc sarankan 6bulan untuk berehat 😅

3y ago

aminnn. sye doakan sis cepat lekat , insyaallah ada rezeki sis tahun ni .

3 bulan, tu yg doc suggest utk rehatkn rahim. Kasi period lancar 3 bulan then baru boleh mengandung.

normally lps gugur senang lekat kdg lps sbulan da lekat balik..insyallah ad rezeki awk..hee

3y ago

welcome dear..