Normal ke klu scan swasta beza 2hari je dari due date tp scan di kk beza sampai seminggu lebih?

Swasta 22/8 scan patut 7week tp dpt 6minggu 5hari,kk scan 4/9 masa buka buku pink patut dah 9week tp dpt 7minggu 3hari siap dr marah lagi cakap saya main2 bagi LMP saya padahal saya mmg catat setiap bulan dekat kalendar n kena repeat scan 19/9 nak tentukan due date ... Masa dr kk tu scan pun mcm x ikhlas je sebaik sempat jugak tgok cart denyutan jantung baby and baby kt skrin tu dah laa scan x sampai 5min 😭..

4 Balas

Kesian awk ye dot doc kk cmtu.. sy sendiri g swasta cek due date lain g kk due date lain.. lari 11 hari gak la doc scan.. tp doc sy ok je.. dia ckp nnti 2 minggu dtg scan lg.. sy ada tya gak, baby ok ke? Bahaya ke klu lari jauh sgt beza usia? Doc sy ckp xpun, kemungkinan doc sndiri salah scan.. nnti tggu bby besar sikit scan lain.. alhamdulillah doc bgus.. pe2 pun sis tggu je lg 2 minggu.. nnti g kk blik scan.. klu nak tgk sama atau x try g klinik swasta sama double cek jgk lg 2 minggu.. inshaa Allah xde pe tu… jgn stress2 k

8mo ago

baru on9 ... itulahh terima kasih sis

Hmm tu lah sis kt sbhgn kk ni.. Kelemahannya cara layanan doktor atau nurse2 ni kt kita. Cara ckp dsbgainya. Adoi mcm diorang ja keja plg bnyk. Gaya tu mcm stress sgt lah nk kena hadap bnyk patients. Doktor atau nurse kt sbhgn kk lain atau hospital lain ok ja cara ckp diorang. Semua tu brgntung pd attitude masing2. Kalau over sgt cara tu, rsanya kita kena brsuara jgk. 😅

8mo ago

tahu takpa .. saya sabar je .. cerita dekat suami suami cakp xpa time tu nak lunch hours da maybe byk sgt jumpa patient sampai dia penat tp saya pun penat juga menunggu haha ... next app scan nak tgok dia scan ok ke x dari masa buka buku pink tu

Normal