Usia kandungan berbeza

Hai nak tny pendapat mommies.. hari ni sy baru buka buku pink di kk.. kalau ikutkan hari ni dah 10w5d tapi bila scan 9w3d.. doktor cakap beza kena kurang 7hari tapi sy ni lebih.. due date sbenar 12/1 tp bila scan 20/1.. beza sampai 8 hari.. so doktor sruh dtg lg 2mgu utk repeat scan.. ada ke yg pernah sama dengan situasi sy ni ?

2 Balas

sy pon sama. sy 12 minggu time bukak buku. sepatutnya kalau kira due 11/12. tp bila scan swasta 25/12.. scan kk pon 23/12..jadi jauh sgt beza. tp dr x ckp apa pon dia refer pada yg scan tuh. dia amik yg 25/12 lepastuh dia ckp masa 20 minggu ke atas dia akn check semula n decide semula due date tuh. rasanya x de masalah kot.

hai, sis da gambr scan kah sis? sbb situasi saya pn sama .. risau plak..