Repeat Scan

Repeat scan utk confirmkan due date di awal 14w+ mmg syahdu eh? ? Mula2 masa tau pregnant g scan swasta... Dpt tarikh : 16feb Then lepas buka buku pink, nurse kirakan dpt : 18feb (xkesah lah sbb 2hari je pun beza) Then 1st scan dgn doc kk, dia cakap : 07feb pulak... Lg 2minggu repeat scan katanya... Fine... Kita pun ikut aje lah... Semalam, repeat scan dr tu bgtau 19feb pulak. Lepas tu dy terus nk refer ke pakar. Serius sungguh ye pasal due date lari sikit2 pun sampai kena jumpa pakar???? Husband dah sampai bgtau xpayah dh g kk... Nk cek swasta terus je lepas ni dh alang2 nt nk beranak pun dkt swasta jgk. ?? Kita ni egt, awal2 ni kot la cek kk je la.. Boleh jimat banyak oiii ???

2 Balas

Saya pon mcm tu. Tp xdelah sampai refer pakar. Mgkin ada sebab lain kot.

5y ago

Takde sbb lain.. Doc cakap baby semua okey.

Bkn due date kire dr tarikh last period ke?

5y ago

Aah. Tp bila scan terlari lari tarikh nye 😂