scan 10 weeks

hi sy baru buat scan ikutkn date period skrg dh 10 weeks. tp tadi scan kt swasta doc ckp skrg baru 8 weeks 4 hari. normal ke? nk follow yg mana ye? scan tadi dh nmpk jantung baby . sy scan kt KK tp tk nmpk lg 😅 due date KK : 9/1/2021 due date swasta : 22/1/2021 nak ikut yang mana ye?

scan 10 weeks
12 Balas

Waktu 7 minggu doktor kata nampak kantung saja.. Esok entah mcm mana... Harap harap baby sihat. Mommy kalau nak sure lebih baik ikut kk.. Dulu my first baby sepanjang masa checkup dkt kk juga.

Oh saya harini kiraan period 10minggu3hari, kira kt app due 9/1/21 ,tapi esok baru nak g kk depa suruh pi buka buku pink, tapi esok tktau la kat kk due sama ke lagi awai tarikh 😂😂😂

same mcm sy sis.kt KK scan due date 13/9/2021.kire awal 4 ari dari LMP sy.bile gi swasta due date sy 28/9/2021 😅 konpius sy.tp sy ikot je due LMP.mls nk pening² 😂

sama dgn sy, masa doc scan 9w, klau ikut tarikh priod 10w, tp doc akan scan balik slps sebulan dri tu plak. ni sy dah sama doc scan 14w ikut tarikh priod pun 14.

Normal klu perbezaan dlm perkiraan edd antara kk dgn private sis. Sbb kk kira guna last period manakala private berpandukan saiz waktu scan

Saya juga sama klau ikut period bru 8w4d bila scan msa buka buku 9w2d.. Tpi inshaallah nmpk jntug bby dh 7bln penantian lepas gugur thun lepas.

kk mmg mcm tu sis.. sy hari tu prgi kk scan kat sana pstu xnmpk.. dktr kk trus refer kat hospital besar..scan hospital elok2 je.. heheheeheh

Sama laa dgn sy.. Ikutkan tarikh period dah 12w masa scan kk baru 9w.. Alhamdulillah scan dh nmpk baby😍

sm la mcm sy..kiraan sy da 9weeks..scan 8 weeks..nurse cek kat kkia nak masuk 10weeks.pening sendiri sy

ikut kk ...sbb nnty doc kk check blik usia kndungan...ape2 pon bsedia jew k..congratulations