give me moral support..so worry

sudah 3minggu bleeding tapi smlm lagi byk sampai 3pad.pergi hosp pagi ini dan doc scan kandungan ok dan deengar degupan jantung ye. ada tak sesiapa di sini bleeding tapi kandungan selamat hingga melahirkan.

11 Balas

Akak pn pernah bleeding yg byk giler darahnya mmg ingat keguguran la masa kandungan 3bulan lebih.. g hosp doktor scan bby still ada heartbeat cuma kemungkinan tuk gugur tu tinggi , so doktor refer pd pakar .. pakar nasihatkan bedrest smpi kandungan stabil .. still bleeding bila byk brjln dn bergerak sbb plasenta previa.. syukur kandungan selamat smpi bersalin.. skg dh umur 10thn bulan ni .. byk2kan berehat ye dek dan ikut nasihat doktor .. in shaa Allah mummy dan bby sihat dan selamat smpi lahir ..

4y ago

Insya Allah tq akak

saya pun pernah bleeding. siap kena warded untuk pantau 24jam. masa tu 9weeks. lepas tu bed rest je. memang tak buat kerja. tapi tiba-tiba dapat panggilan kerja masa 11weeks, pergi jelah. gi kerja memang lenggang kangkung je. tak angkat benda berat, jalan pun slow, kurangkan bergerak. balik keje rehat je. alhamdulillah sekarang dah 27weeks. baby pun sihat & aktif menendang. moga dipermudahkan. pujuk baby banyak2 untuk sama-sama kuat

4y ago

Janin awk nmpak slps brape week??

Sama la sy awak. Sy pon bleeding dah lama. Dekat 2 bulan dah. Dah 4 kali masuk spital warded. Setakat ni baby sihat. Sama sama la kita doa moga semuanya baik baik je. Awak bape weeks dah ni?

4y ago

Skrg ni risau nk strt keje..sbb spjgn cuti ni 24jam baring.

Jangan buat kerja. Kena rehat je tu. Biar suami yang buat kerja rumah. Takut rahim tak kuat. Nak buat kerja apa apa, mintak tolong suami buatkan

4y ago

Dah gugur awk 8w..skrg 13w

Sy bleeding dh 3mggu brturut n warded pn dh 3x...mmg kne bedrest...sy smp amik cuti tanpa gji start bln11...skrg dh 33wk...

4y ago

Aamiin

Tak sure. Saya pernah dengar ada orang pregnant tapi still period macam biasa. Kuat betul rahim dia

Normal sis..Jgn risau..insyaAllah tak apa apa..sbb mmng ada jenis pregnant tapi datang haid :)..

4y ago

Dah gugur awk..ni post bln 5

Bykkn bed rest..klu boleh rehat je jangan aktif sgt..mkn ubat & vit yg doc bg

4y ago

Dh gugur pgnant ni...skrg 13w

mgkn rahim tk kuat..bnyk kan bedrest..jgn buat kerja berat ye awk..

5y ago

dapat..tapi tetap darah juga..dupaston makan mmg overdose..baru x kuar darah

Semoga dipermudahkan urusan sis.. Sis da berapa minggu?

4y ago

Dh gugur awk...skrg pgnant 13w.ni post waktu bln 5.