Bleeding during pregnancy

Assalamualaikum nak tnya.. saya bleeding.. pregnant 11weeks.. dh jumpa doktor and doktor kata normal.. tapi nk kena rescan balik sebab tk jumpa degupan jantung baby.. the point is berapa lama ya bleeding ni akan stop? Brp usia kandungan korg baru dpt dgr degupan jantung baby? And semoga dlm 2 minggu ni dpt dgr degupan jantung baby 🥹 first time jadi mom to be ni 😞

4 Balas

Bleeding tak normal patutnye. Spotting je dr akan cakap normal. Saya pun dah masuk 11 weeks, dah sebulan lebih on off spotting (banyak lebih kurang 1 pantyliner) eventho dah makan duphaston 2 kali sehari. Saya punya kes, klinik sakit puan tak detect apa apa kat kandungan (dr cakap mungkin sebab banyak berjalan) tapi bila jumpa dr pakar kat swasta baru detect ada 2 kantung baby tapi lagi satu kantung tak jadi (terms dr panggil diminishing twin). Tak expect ada twin pregnancy sebab family takde history twin. Punca spotting tu sebab kantung yg tak jadi tu.

4mo ago

Saya start bleeding minggu ke 13. Tapi smpai skrg (minggu 15) ad lagi sikit2 warna coklat pekat. So still on duphaston. Memang doctor pun suruh sy rehat je. Cuma tu la selagi bleeding, mmg akan bimbang jugak🙁

Waalaikumsalam. Akak 12 weeks dah. On Off spotting. Spotting bukan bleeding. Just kalau kite wipe tu akan ade brown spotting. Tp setiap kali spotting akak akan terus pergi emergency. Mmg doctor bg duphaston untuk kuatkan rahim. Doctor akan ckp Treaten Misscarrage. Kena byk rehat. Tak boleh byk berjalan bagai. Ape² pun kena rujuk doctor.

samla ni bru firstime..ni tngh tunggu 2minggu gak tuk scan tngok blik🥲lgi2 doktor ckp skrng 50 50 risau btul sya dbuatnya😭

Klinik mana ni? Any bleeding tak normal ya time pregnant. Doctor bagi duphaston tak?

4mo ago

salam takziah. Allah nk bg lebih lg dik. InsyaAllah. Kuat semangat