Assalamualaikum hai nak tnya pasal opk n upt

Spe ada pengalaman kalau mengandung opk negatif..tadi Sya cek opk MCM nak terang balik..tapi upt Sya tengok MCM ada garis 2..yg 1 samar2..mungkin dalam gambar tak nampak .tapi kalau tengok depan2 nampak..keliru lah..Sya hari ni dh dpo12

Assalamualaikum hai nak tnya pasal opk n upt
9 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

tujuan sebenar opk utk kesan hormon LH yg menandakan akn berlaku ovulation. jd memang patut jadi negative bila dah melepasi hari ovulasi. upt utk kesan hcg,jika pregnant akn naik double line. upt pulak bacaan valid 3-5 minit saja .

5mo ago

boleh cuba lagi esok or lusa sampai btul2 terang

TapFluencer

Awal2 mmg opk takkan terang line.. mcm saya opk baru start nak keluar line T, upt nmpak samar sngat2… lepas 3 hari check upt dah naik terang, opk dah pekat line T

4mo ago

Ha ah sis mmg mengandung tp baru keguguran kandungan 10w1d

Masi awal check upt. Sye rasa pregnant ni kalau ada garis samar2. Cuba check lagi dalam 2 hari (14 dpo) boleh nampak dah garis lebih terang.

saya mula cek upt negatif cek kali kedua negatif jgk..dmm dengan pening dah ni..period lewat 2bulan

try test semula dpo14.. nampak macam ada tp sbb sis check awal

update..makin terlihat jelas dia punya garis..tpi opk Maseh negatif

Post reply image
1mo ago

mcm mna result sis . sbb sy pn skg mcmm ni keliru sy

tapi mcm belum lagi,KLU bhgian Ats double line rezeki awk sis

5mo ago

Ow..ye ke..ok2..tq sis

chek 2/3mnggu lgi sis..

Sy nampak pun 2