Bersama suami

Soalan ni maybe pelik, tapi saya tertanya. Normal tak kalau lepas bersalin, suami tahan untuk bersama untuk tempoh masa yg lama? Maksud saya anak dah nak masuk 6 bulan tapi suami masih tak rasa nak bersama. Alasan dia risau bekas luka saya sakit dan takda masa sesuai sebab anak tidur mudah terjaga. Confuse saya. Sebab kadang2 saya rasa nak, tapi dia tolak. Ada tak kes macam saya 🥲

16 Balas

normal je ada lelaki jenis boleh tahan, atau trauma.. kita manusia ni dicipta memang berbagai ragam.. sebab tu wujud suami yg kematian isteri pun boleh tak kahwin semula, atau jaga isteri terlantar sakit bertahun2.. kalau masuk group ttc, suami tahan tak sentuh isteri sepanjang trimester pertama atau mengandung pun biasa, sbb takut isteri gugur setelah bertahun cuba.. jadi tak mustahil pun suami puan ada sebab kenapa dia boleh tahan.. seeloknya bawa berbincang hati ke hati, luahkan segala kerisauan, dan apa yg puan rasa.. tanya suami kalau dia ada trauma tengok isteri bersalin atau luka puan tapi dia malu nak mengaku.. tak payah hint2 dah, bagitau je terus terang puan nak bersama suami.. semoga Allah permudahkan segala urusan puan dan suami, dan dijauhi daripada syak wasangka..

2y ago

semoga Allah permudahkan segala urusan puan.. saya ada beberapa kawan lelaki dan perempuan jenis takut jarum, takut luka, takut darah yg kita rasa alahai sikit je, tapi dia punya gigil takut tu macam tak munasabah je, test hiv yg setakat darah dekat hujung jari tu pun boleh pitam.. jadi tak mustahil jugak benda2 macam ni.. semoga baik2 saja untuk puan dan suami ye..

Mungkin dia takut lagi. Macam saya, dari pregnant suami nak tapi dia takut. Padehal kita okay je ahaha. Sudahnya 9 bulan tu dia tahan. Kadang tak tahan dia just hisap, breast macam tu je. Jangan syak wasangka pada suami. Cuba tanya terus terang pada dia. Tu je caranya. Fikiran perempuan ni kadang mengeruhkan keadaan. Kadang laki ni dia tak pandai explain lebihlebih rasa takut dengan risau dia tu. Laki saya pun dia ya g ngeri lebih, lagi dia yang cuci luka tu. Dah kering pun dia yang seriau🥴Kalau betul suami awak nampak macam tengok por* siasat untuk bukti dulu. Tenang sentiasa ya awak. Takut kita ni terbuai emosi pula kesian suami tu. Semoga dipermudahkan urusan

kalau suami temankan masa bersalin atau nmpk luka bersalin , mgkn jg sepanjang kehamilan sis byk mslh kesihatan.. normal if suami trauma & was was utk bersama.. tp , kalo semua yg sya tuliskan d ats xda kaitan.. mmg x normal laa if suami menolak . mgkn sis laa kena buat 1st move utk hint ke suami yg sis dh bersedia utk berhubungan badan.. mcm best je kan isteri yg bernafsu utk bersama , kalo mcm sya.. smpi ank masuk 5bulan ni masih x bernafsu utk bersama . suami mintak turutkan saja sbb hak dia tp sya x rasa menikmati pun. mgkn sbb hormon yg masih belum pulih atau sbb kesan ubat perancang yg menurunkan paras libido sya..

2y ago

patutlah sis.. dia nmpk luka tue & dia tgk sis penat jaga ank.. dia xnak susahkan sis. sis jgn laa pikir bukan2 ye . beruntung sis dpt suami mcm tue , sis dpt fokus utk baby saja 6 bulan pertama ni.. nnt bila sia btul2 rasa nak bersama , sis bagitau la suami.. spya suami sis tau yg sisi dh bersedia..

Waktu suami sis tolak untuk bersama tu , riak wajah dia macam mana ? Bg saya , sis je tahu suami sis macam mana . Means if dia betul betul faham kondisi sis or apa . Sebab macam saya sendiri , suami saya sangat menghormati saya selepas bersalin . lebih dari 6 bulan dia tak pernah ajak bersama . Sebab memang kalau ikutkan pantang untuk bersama ni biar lebih lama sikit pun takpa . Like case sis , sis sendiri kena pantau dan tengok riak wajah suami sis bila tolak ajakan tu . Tak semua suami tengok porno . Doa baik baik je .

2y ago

dulu saya pun ada pesan nak pantang lama sikit, sbb luka saya agak teruk mula2. tapi dh lama sangat saya pulak risau dgn dia. reaksi dia bila saya tanya akan cakap dia ok, pastu nanti dulu bagi semua tenang2 dia cakap. dia penat kerja, pastu nak bagi attention dkat anak lagi, so saya assume dia dh letih dgn semua tu la kot. nanti la bincang semula huhu

maaf ya sis kalau sy ckp ni. tkut masa sis pregnant dia ada tengok video l*cah blkg sis..n dah on*ni. biasa org kalau dah start on*ani,dia kurg/takde nafsu kt isteri dah. ada je yg bersama walau dah tengok video l*cah. tp dia xd kepuasan. jarang laki xnk. kalau laki jenis bersabar pon akn kira hitung kita hbis hri. once dah hbis hri mmg trus minta. tp dia xmemaksa. tunggu kita ready. mcm kes sis ni sis nk tp dia xnk. tempoh 6 bulan tu lama sgt. dah pelik dah tu..

2y ago

terima kasih untuk nasihat saya cuba lagi bincang dulu

beli dildo sis. biar suami sis tahu sis nak. suami sy tertangkap beli alat utk onani masa sy berpantang tahun lepas. habis pantang,sy sakit hati sy geram sy beli vibrator😆. tp lani dua2 tk guna. masing2 sibuk dengan kerja. kalau dia nak,tp taknak buat. kami ringan² je. bj n fingering. sis cubalah time dia tidur ke, sis kejutkan dia dgn bj.

2y ago

dia ada jgk bgtau penat kerja. tapi mmg nampak penat pun.maybe sbb tu sama kot.

sy belum bersalin lagi baru 7bulan tapi lama juga xbersama, sbb xberapa nak ada nafsu.. husb pun mmg penat kerja, kdg sy je yg minta, husb bagitau dia kdg bernafsu juga tapi badan letih pikir nak rest je.. kalau dh bersalin pun sy rasa dia mampu bertahan lama sbb mmg letih kerja 😅 kalau nak bersama pun kna bgitau bila dia free, dan dia bersedia.. Hahahaa

bgus yee suami yg mcm tu...ahahha suami sy dok hitung hri...klu kata dh genap 100..skrg jgk dimintak...pntang bg greeen light .tgh tdo pn bgun buat ..pntang diajak xpnh ditolak.ahahhaha

tanya direct jelah suami..hanya dia je yg ade jawapan..byk sgt pendapat nnt boleh sangsi pulak dkt suami,dah elok2 bahagia jd syak wasangka plak..

2y ago

faham. terima kasih puan

meby dia kesian dengan wife dia Penat mengandung, bersalin, Jaga baby lagi. mungkin sbb Tu kot dia trauma. pujuk2 je husband. moga dipermudahkan sis

2y ago

saya pun fikir mcm tu. terima kasih sis