Bersama suami

Normal kaa kalau lepas bersalin memang tak rasa nak bersama dengan suami langsung ? saya nak masuk 6bulan tak rasa nak bersama suami .. taktau kenapa , rasa macam tak ingin jaa 😅😅

17 Balas

Kalau menyusu badan akan kurangkan rasa nak bersama tu sbb penyusuan tu akan menghasilkan hormon hormon yg bersifat anti libido (hormon mengurangkan nafsu) yg menyebabkan kurang selesa trhadap rangsangan seksual.. Lg2 payudara...😇 Benda ni normal.. Nnt lama2 kurang penyusuan akan ok balik.. Tp jgn dibiar suami begitu lama... Guna cara lain & berbincang..

3y ago

tp sy full bf.. tapi semakin mahu je.. anak dah nak masuk 5 bulan..

kasihan suami tahan nafsu kan😂😂 ni lha punca2 suami2 d luar sana cari pemuas nafsu Dorang kebanyakan tapi kalau kita pandai layan suami dia tkkan cari lain ......kita perampuan walaupun tiada rasa nak bersama suami tapi kena bagi kasih syg kat suami juga takut suami cari d luar😉😉

8mo ago

bukan cam tu sy fhm apa yg dimaksudkan oleh sis kat atas tu.. maksud nya even kita ni xde nafsu lagi dgn suami sbb efek luka n jahitan.. kitalah kena pandai layan suami contoh goda suami layan dgn kasih syg klau xdpt bersama pun layan la suami lancapkan pun dah kira ok.. klau xbuat cm tu nnti suami akan ada rsa pelik aikk bini aku ni xkan dah xnk lyn aku dah better cri ha xnk laa ckp byk

yea sis. gitu la sama la kite. badan tak berapa nk sedap kadang rase lemau je nk bersama. kena pi berurut mandi bunga bagi badan segar balik. biasa la ada anak kan busy lps tu buat mcm2 so bile ada mase kite nk rehat tapi suami nk bersama

Selalunyaa mcm itu laa .sis kena ngurut gan makanan jamu .saya makan yg bonda rozita pun .jrm tu mmg menjadi keinginan bersama tu ada .queen control pun ok .saya iktihar mcm tu

Mungkin sbb kita letih jaga anak..takut luka lps bersalin x sembuh ke kan..kena give n take la..sama2 memahami..try cuba buat slow2..insyaallah ok..

4y ago

Tula memang penat jaga anak² , lagipon no 2 nii saya czer ..

nak tanya kalau rasa sakit tu blm sembuh sepenuhnya ke? nt cek up khamis ni bru nak tanya nurse.. lps dr tu jd trauma balik .. haha anak first... sy daa 3bulan..

3y ago

iye puan sama2

Normal. Tapi kesian la suami tu. 6 bulan tu lama sangat. Boleh try foreplay lama sikit untuk bangkitkan rasa nak bersama tu

sama sis..mungkin sebab luka jahitan lambat sembuh,so jadi takut..tapi Sya klu suami nak,Sya layan kan jer

Betul..sy setahun kot mcm tu..xde rasa..pas mkn jamu..ok..jamu h bangkitkn rasa

4y ago

jamu ape sis

normal sis . tp kna try jugak . ksian suami . tp kalau suami jnis tak kisah sangat . ok laa .

4y ago

nak kesian btpa ? suami mcm tak suami ..