BERSAMA SUAMI

Saya pregnant 10w. Normal ke bila bersama suami tu sakit? Bukan sakit sebab apa, tapi sebab “kering”. Macam takda keinginan untuk bersama tapi lakukan juga kerana suami mahu?

8 Balas

saya pon sama sakit , even dah masuk 2nd trimester... tapi bila kata sakit suami faham Alhamdulillah dia tak kecil hati dan memahami.. tapi kami cuba cari jalan , pergi farmasi beli lubricant 🙈🙈 malu tapi untuk jaga hubungan suami isteri juga hehe ... boleh la tak sakit sangat lepas pakai lubricant, tapi guna sikit je setitik camtu

Sex during pregnancy, kalau sakit/ bleeding nnti cepat2 jumpa dr. You kena hati2 tau. Tapi kalu sakit sebab kering, boleh banyakkan role play dulu untuk betul2 wet. And boleh cuba lubricant yang safe for pregnancy jugak. Jangan ganas2 tau seba you still early trimester

6mo ago

hehehe tak apa..faham.hehe;)...

normal sis. sebab progesterone tengah tinggi tu rasanya, tu buat kering. ada orang oestrogen dia yg dominan, jadi dia yang asyik nak bersama. dua2 pun normal. kalau risau kering sangat, samada sis cari lubricant atau minta suami slow2, foreplay lebih sikit.

ada tgk kt tiktok misi yg share masa mngndung mmg akan kering sikit dia bgtau blh guna pelincir utk kurangkan sakit masa bersama

normal. boleh beli lubricant yang pregnancy safe kat farmasi

normal. kalau pregnant mmg kering. disarankan untuk guna lube

boleh ke masa main dg suami duk posisi atas ,,1st trimester?

6mo ago

Boleh. Cuma first trimester tu kena hati2 jangan ganas2 sebab baru lagi kandungan

Normal sis