Anak pertama bersalin week ke berapa?

Orang kata anak pertama ni memori kuat sikit, ye lah anak pertama kan katanya😅 Mommies semua ingat ke week ke berapa bersalin anak pertama dulu?👶 Komen sikit kalau ingat. Lagi power kalau ingat week dengan hari ke berapa😍

Anak pertama bersalin week ke berapa?
426 Balas

anak 1st 39w4d, xleh lupa sbb kne induce . dh leaking tp jln bukak stuck 2cm..doc induce then sakit2 terbaring atas katil semalaman, esok pg2 sakit xthn jln 6cm terus masuk lb, pd 6/2/2019 jam 9.31am slmt melahirkan bby boy, 3kg. hilang segala sakit tgok anak...anak no2, pecah air ketuban kt rumah pg, tgh hrg hospital 2cm. lyn2 sakit lps Isyak cek jln 6cm, msuk lb.. kul12.37 am pd 30/6/2021 slmt melahirkan bby boy, 3.4kg..alhamdulillah, Allah permudahkan. now tgh pregnant Lg no3, 15w.hrp2 girl plak ...aamiin

39weeks kedua2 anak, 2013 yg first induce sbb dah pecah air nye, 2015 yg kedua kua darah dulu, air dokto yg pecah kan, kedua terbesalin kat wad tempat orang rehat2 tu,,, kena marah juga lah sbb bersalin kat wad bukan kat labour room🤭 .. selepas 7 tahun yg ketiga pulak tak tau lah cmne kali ni,, 35weeks dah, moga dipermudahkan urusan saya dan anda semua untuk bersalin nanti🤪

37w 5d ..tapi sbnar nya 38w 5d dah memandang kan 38w tu sepatutnya nya Sye g klinik untuk cekup. tapi tak g so doc kata saya bsalin 37w haha..dah la baby songsang masa tu tapi alhamdulillah DPT merasa bersalin normal walaupun songsang doc kata jarang berlaku bby songsang bole bersalin secara normal walaupun ada koyakan kat tepi tpi 3 jahitan je alhamdulillah

Tepat 40 weeks spt due date dlm buku pink 🤭 Walhal dah start sakit lebih kurang 2 hari sebelumnya, tp jalan lmbat buka. bby keluar jam 12 .55 pagi (tengah malam) on due. smpai my mom kata bertuah punya cucu. maknya sakit dah 2 hari igt nak keluar dah, rupanya dia nak keluar tarikh due jugak 😅

38 weeks dh beranak Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU

41weeks..bby selesa sgt dlm perut mama kot..xdk turun tanda xdk sakit contraction..doc bg date mama kene induce akhirnya..sakit smpi skrg terbyg2..alhamdulillah ni dah ank ke 2 pulak 33weeks dah xlama dah..hope kali ni no more induce..doakan mama ye mommies sekalian..😘

2y ago

sama, sy 41w8d, induce.. sakit.. perit sampai skrg klau igt

anak first 38w2d. pagi tu dah turun tanda lendir dan darah. Petang admit dan malam bersalin.. Alhamdulillah.. Yg kedua ni dah nak msuk 37w1d semoga Allah permudahkan urusan ibu2 yang bakal bersalin.. aaamiiin aamiin aamiin Ya Rabbal aalaamiin

38 weeks..admit 36 weeks hahahaha keluar masuk wad jaa..lepas air ketuban leaking cucuk dexa..xda progress balik..masuk balik 37 weeks sebab darah turun tapi progress sama jaa..balik rumah pastu baru ada contraction malam masuk wad balik..

Sy xingat tp belum due. Msa check up bgtau nurse ada bsah2 xtau tu ape. Bila p hspital doc scan air ketuban tgl sikit.. Trus warded esok nya bersalin. Msa ru x induce, doc bukak kn jln. Doc llaki india pulak tu, fobia sbb dia ganas😓

mggu ke 36..3kg...tanda2 air ketuban pecah masa tgh tido...tp xrasa sakit..kena induce,,contraction dia sakit kat pinggang je...tp sakit sgt2 mcm nak putus rasa pinggang..anak ke 2,3,4 xda induce..jd sakit nye berbeza..