anak pertama

Ce share mommies2 lahirkan anak pertama week ke berapa Org kata biasa anak pertama ni lambat sikit lahir. Betul ke

144 Balas

41 weeks.. huhuhu. lewat seminggu dari due asal. kul 3am bngun rse nk kncing mcm selalu, tapi rasa sakit dkat perut pagi tu, otak positif lagi, sakit biase2 je ni.. kul 8am sakit mula makin terasa, 15 minit sekali.. boleh tahan lagi, positif lagi, ingatkan baby tendang je.. nak main2 kul 12pm, hanya ALLAH yg tahu, 5 minit sekali pulak kali nie.. sakit makin berganda.. setiap kali perut rasa sakit, mulut mmg menjerit.. air ketuban, darah, atau apa2 xde mngalir.. cuma sakit kul 3pm, family pakat bawak hospital, cheak2 dah 6 cm.. dgn contraction yg teruk(bab kata nurse yg tngok) lpas dftar dlm kul 4masuk labour room.. nurse s**** bru 8cm.. xcukup lagi.. xboleh teran lagi.. takut kepala baby jadi biru.. husb dah masuk mase nie.. rse nk terkucil n sakit sngat.. xprnah rse skit mcm ni. 3x pnggil nurse, nurse masuk skali dgn doc.. cheak tetap 8cm.. nurse ckp tnggu dlm 2jam.. mmg xlah.. dh sakit sangat.. nurse plak panic tngok sy teran 😅😅 smpai nurse2 n doc buat persiapan.. n kul 4.57pm baby boy mama selamat dilahirkan.. alhamdullillah panjang plak citer saya sorry 😂😂

5y ago

Omg, rasa mau terkucil masa melahirkan? Jadi masa meneran tu x smpai terkucil la ya? Takut n segannya kalau jadi dngn sy.. due date sy nti 29hb/11

39 week 2 days..due 3/3/2019...lahir 24/2/2019..bby boy..brat 3.60 kg..alhamdulillah normal..skrg dh nk msok 7 bln bby sy..xde tnda2 nk brsalin..cuma sakit pnggang ngn perut jer...sy bru smpai kg pgi 23/2 tu..dlm 3 4 pgi smpai kg..esk ptg nyer sy dh skit2 pnggang ngn perut..mk sy ckp tu nrmal..mlm tu sy dh skit prot sgt..start skit pkol 9.30 mlm..husbnd bwk g klinik. Cek2 bukaan dh 3 cm..tros naik ambulance g hspital kne tahan dkt LB..smpai je hspital bukaan msih 3 cm..tpi contraction sy kuat..sy tahan skit smpai esk pgi nyer..bukaan msa tu dh 5 cm..dlm pkol 11 lbih dh 7 cm..dlm pkol 1 lbih bukaan dh 9 cm..dkt2 stengah jam jgk la sy teran ank sy..sbb sy brbdan bsr..jdi pyh skit nk angkat bdn..bby sy kuar 14.09..alhamdulillah..slmt jgk kuar..tpi kne msok nicu..sbb bby sy nfas lju.. Ini bby first sy..

37w6d . Sy baru lahirkan bby 16hb yg lalu .. ank first .. sy pecah ketuban awl pagi 15hb .. smpi hosp ja nurse bawa masuk dlm bilik penilaian .. doc cek bawah dah buka 2cm .. tp tpksa mnggu lagi bukaan.. 6 jam menunggu bukaan xbuka2 juga, last2 kena bawa masuk LR dlm jam 6ptg. Cek bukaan pun masih 2cm . Jam 7pm doc bagi induce , jam 8-10 pm dah start rasa sakit contraction . Cek bukaan baru 3cm . Around jam 11pm contraction smakin kerap dn bukaan msih 3cm. Nurse tolong bukakan smpi 6cm je ... jam 1 am dah x tahan , bukaan baru 8cm tp sy dah push keluar.. dlm 14minit saja bby keluar ... syukur selamat melahirkan baby girl saya pd 16sept19 . Seberat 2.94kg .. 💓🥰

5y ago

Alamak.. takutnya beranak.. 😅😂 sy harap sy kuat kalau dah sampai masa..

Saya bersalin 35week 4hari .. mmg xaccept pun nk keluar awal .. mse pergi hsptl nak scan baby dh kat bwah.. cek jalan dah bukak 5cm tpi xrse sakit pun cuma hati berdebar bila doc nak check Kat bawah doc ckap sb saya banyak berjalan ...smpi hsptl bukak 6.5cm doc pecah kan air ketumban terus masuk labour room dlm masa 40minit tahan sakit baby pun keluar .. tapi masa tu memang kelam kabut sebab xsangka nak bersalin awal .. alhamdulillah baby gan saya sihat xde pape masalah ..😊

5y ago

Kiranya contraction pun rasa mcm tiada2 la ya.. wahhh 🤩 kalau begitu sy pun nk rajin bejalan la

Sy ank 1st lhir awl sgt dri due... Lupe brpe weeks.. Mgkin slh bg date last period kot... Tp xsakit sgt.. Pch air ketuban.. Smpai hos pon still xsakit, suami xde mse tu... Alhamdulillah, Allah mudahkn, sbb mmg xde rse skit sgt, ckit2 je.. Yg sakitnye mse jahit.. 😑 biasela ank sulong mmg jahitla.. Skrg dh nk msuk ank 5..alhamdulillah, rzki.. 32week skrg.. Mmtk2 mdhla...

39 weeks. Awal seminggu dr due date yg doc bagi. Sakit perut jam 11 p.m, siap2 barang sampai hosp pukul 12.10 a.m. Tukar baju pink dan masa tu juga air ketuban pecah. Masuk labour room, pasang ctg kat perut then nurse check bukaan da 8 cm. 3 kali teran terus keluar baby pukul 12.25. Tak lama tahan sakit. Baby girl 2.4kg

5y ago

Ya. Alhamdulillah. Jahitan kat bwh pun 4 je. Lepas bersalin tu rasa mcm nak bergerak pun rasa biasa je. Cuma saya hati2 je sebab takut jahitan terbuka. Takde rasa perit atau sakit. Masa saya mengandung stiap hari minta maaf dgn suami. Dan sepanjang perjalanan ke hosp saya amalkan zikir nabi yunus. LA ILAHA ILA ANTA SUBHANAKA INNI KUNTU MINAZZALIMIN. In sha Allah dipermudahkan urusan😊😊😊

First baby 38 weeks 4 days pkul 3.30am pecah air ketuban.tp jln lahir blum buka kna pksa msuk ubt utk buka jln lahir sbb dah pecah air ketuban tkt klu lmbt bukaan bby kna jangkitan kuman dlm perut..jm6.35am bby boy selamat dilahirkan..next 2nd bby due 5/10 ni semoga dipermudahkan bersalin la nti ni..

38 weeks 4 days da melahirkn (1808106)baby gurlz. 12.45am (thursday) 2016... 7 lbh pm da lari p hosptal likas sbb da start constraction tu, msuk blik pnilaian bukaan da 3 cm, tnggu punya tnggu tgah mlm da brsalin... .Now scond baby still otw🤗 hopely for scond baby dpermudahkn gak...

1st 39w5d emergancy czer sebab 10jam jalan still 5cm and hampir 24j pecah ketuban . 2nd 37w2d ,patutnya czer mase kndungan 38w , tapi tanda2 dah keluar so tukar tarikh czer .. Dedua czer , Alhamdulillah 🥰 . Ni pregy 8w3days , doakan d permudahkan sgla urusan sy

Depend on baby bila dia rasa nak kuar..🤣..mostly family & kawan sy semua awal seminggu dari due..sy 35weeks dah pun nervous, takut any time je ni..baby dh makin kuat tendang, macam xsabar dia nak kuar..😅