Siapa ingat lagi berat sewaktu hamil?

Mesti waktu hamil ibu-ibu semua kalau boleh nak ingat setiap moment yang berharga tu kan?🥰 Tapi ingat lagi tak ibu berat sewaktu ibu hamil berapa?😏 Haah jom kongsikan di bawah 🙈 Min anak pertama dulu berat cecah sampai 60kg😂 Anak kedua 58kg 😆

Siapa ingat lagi berat sewaktu hamil?
245 Balas

Nak naik timbang jaa kena pejam mata, hahaha, baruu 7 bulan naik berat mendadak, sekli chekup extra2 sajaa.. Nii tunggu kena minum ayaq gulaa pulak, berat naik sangat .. Bukak buku ritu baru 52kg, lanii dah 58.7kg tapi perut kecik jaa. . 😂

Berat dari buka buku sampai bersalin xberapa banyak pun sebab masa awal pregnant, berat turun.. Lepas 4bulan baru berat naik balik.. Dan berat terakhir sebelum bersalin saya capai 53kg gitu.. Berat masa booking 48kg 🤭

Masa mengandung dah sarat 9bln anak 1st 68kg.. 2007 Anak kedua 71kg.. 2009 Anak ketiga 69kg.. 2011 Anak keempat 75kg.. 2012 Anak kelima 98kg.. 2016 (sekarang tak prgnant pon berat dah 99kg.. Matilanak)

2mo ago

dah kene edit Ni.. Anak keenam 126kg..2021 Anak ketujuh now 35week 107kg.. 2024.. insyallah yg terakhir.. kandungan ke 10.. dh bole ikat lepas Ni.. doktor bising umur Baru 34thm ank dh 7 org.. adehhhh

pregnant trun mndadak. .sbb x bole mkn. .lps brslin 70kg. .dlm pntg maintan. .sbb pntg kn 🤣..da nk smok 6bln 80++. .🤧🤦‍♀️..ank kedua. .yg slong lps berslin 60kg++ sbb sakit.

Ank prtma masa buka buku 56 je smpai 69.. Ank kedua pula 59-71.. Yg skrng pula masa buka buku berat badan sya masa buka buku tu pula naik 71 skrng dh 4 bln berat sya 73 dh 😥

Sebelum pregnant 69.5. Skrg 27w 4 d 70.5. Awal pregnant susah hati berat x naik byk. Sekejap turun sekejap naik. Skrg ni bersyukur walaupun berat naik sikit, anak tetap sihat.

mse 1st pegnen 48kg, sblm bersalin 60kg 2nd pegnen 63kg, sblm bersalin 75kg 3rd pegnen 70kg, sblm bersalin 80kg 4th pegnen, tmbng 72kg (timbang mse 4 weeks)🤭

Anak sulung berat sampai 70kg 2nd ni, baru 23w berat 57.7kg. Mula 18w, setiap minggu naik 1kg 😂 1st trim, turun sampai 48kg. Dua" berat open book 53kg 😅

Last berat masa ngandung 45kg. Ringan sgt sy ni 😁😅. Tp lps beranak lg teruk turunnya. Hit new record mengalahkan berat badan sblm preggy dulu.

2y ago

tak mkn perancang k.. biasanya kalu mkn bdn naik

hamil anak pertama berat 48kg hamil anak kedua berat 50kg hamil anak ketiga berat 57kg hamil anak keempat berat 65kg hamil anak kelima berat 69kg