Hari ni nak luahkan sesuatu ,

ibu kandung sendiri tak gembira bila dapat tahu menantunya dah mengandung ??? katanya kenapa cepat sangat . Sebagai anak sangat kecewa , bila dengar kata2 dari mulutnya ibunya gitu . dan pula , saya sebagai anak lelaki , habis sedih menangis kenapa berlaku mcm ni . kawan2 lain semua ucapkan tahiah , tapi keluarga sendiri takde mcm ni. Walaupun ini anak lelaki pertama kahwin , apa salahnya bagi dorongan support , sedih sangat . kawan2 lain , mak ayah dia gembira ????? nasib la ada kwn2 bagi semangat

16 Balas

Comelnya suami dia pula yg meluah. Biasanya si isteri yg akan sensitif lebih. Kes ni juga berlaku dgn saya sendiri. Mak ayah x excited sangat bila video call hari tu. tp seminggu lepas tahu, sampai skrg mak ayah saya x pernah tinggalkan saya. And fyi, Saya berjauhan dengan suami atas faktor kerja. Org tua kita ni tak nak kita over excited. Tp inshaAllahh semua ibu bapa pasti mendoakan yang terbaik untuk anaknya... inshaAllah!!! Enjoy your moment dgn wife ya...

Sama macam kes saya. Bagitahu umi tengah mengandung tapi dia macam tak happy sangat sebab dia harapkan anak dia sambung belajar dulu. Rasa sedih la jugak, nak cerita lebih lebih pun tak semangat. Nasib baik ada kawan yang excited bila tahu kita pregnant. Kalau update pasal baby dekat umi dia reply simple simple je. Hurmmmm, maybe nanti baby dah keluar dia okay sikit. Maybe dia happy sikit, harap nya macam tu lah nanti. 😅

dia masih x leh terima tu anak dia yg dia duk pangku, duk puja, nak ada anak plak. nnt tgok lah bile anak dh kuar, diorg yg lebih2 plak. mcm ayah sy, mula2 x nak pegang cucu, buat derk je, sbb abg sy khwen muda. dah kenal, siap slalu nak wat balik kampung. sabar lah dgn perangai org tua, kekadang tu perangai mereka perlahan2 ulang balik mase kecik

Takpe encik, mgkin ibu encik tk bermaksud utk kecilkan hti encik. Mgkin cara dia ckp tu tak kena. Sbr ye. Ingt yg positive je. Kalau kenang yg negative ni effect nanti relationships encik dgn mak. Takmau lah mcm tu kan. InshaAllah lama2 nti dia faham bhwa Allah dah pilih encik utk mnjdi ibubpa awal

Mak ayah saya biasa je masa dapat tahu. Padahal first cucu. Tapi bila dah keluar. Hmm atok ngan nenek yang conquer. Jangan risau sangat. Just enjoy this moment! Bantu isteri encik hadapi time2 gini. Weols perempuan ni penat sikit time pregnant. 😂 Semoga dipermudahkan!

Bkn xgembira tp mngkin trkejut kot.. sya masa mula2 bgtau mak sndri yg sya pregnant dorg mcm xgembira sbb rsau sya xkeja lg cuma suami sorg je yg keja.. tp lama2 da ok and slalu bg nsihat jgn bt tu jgn bt ini jga kndungan.. mngkin fmly awk pn mcm tu lama2 nt ok la

Jgn sedih2... Jgn risau... Sy pon kena ckp mcm tu oleh mak sy sndri masa bgtaw saya pregnant.. Tp lepas tu dia ok dah.. Jaga sy dgn baik spnjag pregnancy... N bila baby lahir dialah paling excited smpi bjurai air mata... Sometimes dorang juz risau jer tu..

Cepat lambat bkn urusan kte, personally I ada knl org yg tpkse tggu smpi 5 taon bru dpt ank...tp myb your mum rse korg x ready lg, sbb tu dorg ckp mcm tu tp papepun once nenek da pgg cucu kt tgn, knfem dy senyum. Congrats man

biasa mak2 memang gitu tpi bila cucu tu da lahir excited kemain lgi .. diorgla org pertama nk tengok nk jenguk g hospital org tua manala yng tk sayangkn cucu mereka sendiri ... hehehehe jngn pikirkan sangt ye

takde apa la . itu soalan2 wajib first keluar. saya pun kena juga. ahahah