Jantina baby

Sy rasa tertekan sangat bila ada org yg suka sangat jadikan teka teki jantina bayi dlm kandungan, maklum lah sy sudah ada 4 org anak lelaki jadi org sering ckp dkt sy "sampai bila la kau nak asyik beranak je ni keluar2 ja pn lelaki juga" mmg terasa sedih dgr ayat mcm ni. Salah kah lahirkan anak semua lelaki? Sy mmg x mau mengandung lg tp Allah bgi rezeki lg alhamdulillah.

4 Balas

Jangn stress sis ada hikmah tu allah bgi.. Saya pun 3ank lelaki skg ngandung ank ke 4.. jntinaa x tau lagi.. x mo da mgharap nnti kcewa asal bby sihat selamat da ckup alhamdulillah .. ingt kan nak stop daa..ehh tau2 ada lg tnpaa pngetahuan d sbb kn tukar ubat jaa bole sngkut... Perancngan Allah kn... Doa2 baik2 jaa... Yg pnting ank sihat.. yg mau mgta itu ini.. sukaa htinya laa nnti tau la dia mjwap sana ✌️

Tenang sis, sy anak 6 org lelaki 😌.. selagi kesihatan mental sis mengizinkan, ada org tlng jaga anak², kewangan stabil nda apa beranak seja sampai mna mampu.. apa mau peduli kata² org lain,

rzki tu puan..ada org nak anak bertahun2. jgn kata ank llki ke ppn byg ank pon xde..puan kena belajar bersyukur..allah bg ank lelaki kpde puan bersebab...

Jgn kt dia dah rezeki. Lagipun org kata jaga sorang anak perempuan lg susah dr jaga 10 ekor lembu