Cemburu biras mengandung lagi

Berharap sangat bulan ni mengandung, Dan rasa sedih pulak bila tahu biras mengandung lagi, kenapa tiba2 rasa begini sedih sangat 😢 #ingintahu

6 Balas

Sy 4 tahun je nak tnggu baby..tapi dlm masa tu, sy dapat 5 org anak buah..wat lekk wat peace je sis..Allah yg tentukan..Allah kata jd, jadi..tapi sy pernah jugak sound kwn sy..dye ckp " kau bile lagi, buat anak betul2" huuu..panasss..sy xtahan da mase tu, sy pon ckp, anak ni Allah yg bg..anak kau tu kalau Allah nk amek, skrg Allah blh amek..jngn nak bongkak sngt..😭😭😭😭😭😭smpai skrg sy sakit ati nak nengok muke dye..bestfriend pulak tu..terus delete dari list bff

2y ago

Hahaha kwn awak tu ingat buat anak macam buat kek ke... Apooo la siap ckp buat anak betul2 🤦‍♀️ lebih baik la awak delete die dr list bff. Buat sakit hati & sakit minda saja. Lpas nie, kalau awak ada anak, die banding2 kn pula anak die dgn anak awak. Org mcm nie toxic.

x perlu cemburu mommy. tu rezeki biras mommy. rezeki mommy belum sampai lagi, jgn stress². ade sebab kenapa Allah belum bagi mommy mengandung lagi. kdg² kite rasa kiter bersedia, tapi Allah lagi tau. jgn putus asa. byk kn berdoa. mintak dgn Allah. jgn stress² jgn cemburu dgn rezeki org. sampai masa nanti ade rezeki mommy. just enjoy je life before mengandung ni dgn husband n ank yg sedia ada.

Saya lepas gugur hari tu, rasa selalu sedih tengok org prgnant dan org lahirkan anak. Ntah kenapa,Kak ipar saya baru je bersalin saya rasa gembira dalam masa yang sama saya sedih, saya ajak hsbnd balik kg sbb nk tengok baby, and selalu bagi tau kat hsbnd, Semoga dapat baby cepat2. Tapi pikir balik, lambat atau cepat, nnati ada jugak rezeki dapat la baby🥰.

2y ago

Tu la sis, ntah la lepas gugur tu rasa sedih sngat, and macam cepat terasa. Amiin2.

Saya faham sgt perasaan sis.. Sy 3 kali dah gugur.. Sepanjang gugur selama 3 tahun tu.. Dah berapa ramai ank buah ada.. Yg kahwin selepas sy pn dh ada baby.. Kadang2 stress bila org asyik tanya.. Padahal kita sendiri pn tgh usaha.. Semoga dipermudahkan segala urusan kita semua untuk mendapatkan zuriat.. Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamin 🤲🏻🤲🏻

Mngkin sis tringin ngadung tp pikir abk sulung msih kcik...ank prtma skrg umur brpa??klu dh 2thn dh bole plan sorg lg tu

faham..xpe..sabar je..kalau bole elak jumpa utk sedapkan hati sendiri