Air kelapa

2 hri lepas saya ada minum air kelapa. Ada org cakap bahaya minum air kelapa. ?. Betul ke? Now preggy 4bulan.

19 Balas

Saya minum air kelapa dr awal kehamilan. First trimester, xde ape. Air barli pun minum sekali. Selalu sy mengidam air kelapa. Tp suka kelapa pandan je. Sy xde masalah. Even 24 minggu ni pun masih minum kelapa

Tgok pada org nya juga sis,klau antibody sis kuat insyaallah xda apa²pun minum... Tapi klau nk minum jgn berlebihan... Sekadar lepaskn ngidam...

Tengok pada org , sya 3bulan dah minum air kelapa setiap hari memang fav tak boleh nak buat apa , alhamdulillah sekarang dah 38w4d😊

lepas 2 hari minum air kelapa ada rasa sakit2 ke? kalau takde okay je tu. setakat merasa boleh je. saya 3 bulan dan start minum .

4y ago

kalau mcm tu okay la. jangan bil port sangat. kita yg minum kita yg tahu badan kita ada perubahan or tak.

Depends pada badan.. Saya mnum ok. Just xboleh bnyk2 sbb tkot jgk😅 nk mnum tu pun sikit2.. Sbb dia akan sakit sikit..

sy da byk kali minum.. air kelapa minum, coconut shake pon layan.. hiihiii.. skarang dah 5 bulan.. ok je setakat ni..

Abaikan . Tu semua mitos . Lagi bagus mnum air kelapa muda terus dr buah . Kulit anak jdi cantik dan halus . 🥰

4y ago

Okay sis. Now tenang sudah hti lepas bca komen here. 😀

Sy powm dah 4blan...sy minum okey je....klau mngdung okey minum air kelpe...sy 2/3 hri nie mmg minum air klpa

So far sy minum dr awal pregnancy smpi skrg dh 8m+ alhamdulillah. Depends pd badan jugak kot. Tp dh 4m shud be ok je

4y ago

Yaa. My mom pun ckap okay saja. Tp yg makcik2 pula yg bnyak ckap itu ini smpai buat org risau.

Ooo... Kalo nak mnum air klpa 8bln bole la... Kalo awal sy pon tk berni minum... Lg kn durian sy tk mkn..

4y ago

Sy pon teringin tp tkot.. Tunggu 7buln lbh ke. Hihi