Air kelapa di awal kehamilan

boleh tak minum air kelapa di awal kehamilan 7 minggu?? org tua2 cakap x elok. betul ke??

14 Balas

aтaѕ ĸeмaмpυan dιrι, ѕιѕ dl pn тerιngιn ѕgт мιnυм gaĸ, тp cυĸυp 12 weeĸ.. gυgυr...мgĸιn вlм rezeĸι.. raѕanya 6 вln ĸe aтaѕ мeмang eloĸ ѕgт, вaвy laнιr ĸυlιт ceraн...

4y ago

alнaмdυlιllaн ѕeĸarang da preggy мaѕυĸ 2мonтн. тq мoммy

Semalam baru je minum.pregnant sebelum ni pun saya takde pantang air kelapa.setakat minum satu cup ok je kot .bersederhana kalau nak minum atau makan apa apa.insyaallah takde pape .

4y ago

aminn In Sta Allah. tq

Kakak2 ibu sy pn tk bagi sis kalau awal kehamilan , air kelapa , air tebu , tapai, tu semua jauhkan ya Allah azabnya tu

air kelapa sifatnyaa nk cuci dalaman toksik smua kelua.. pd sy kalau awl kehamilan x yah la minum lg ..

Ats badan individu.. tp klu nurse mmg xsarankn klu awl2 sgt.. sy skrng pn xbrani lg nk mnum

Bg sy terlalu awl utk minum. Bila kndungn dh masuk 5 bln ke ats bru elok minum

Saya minum dari awal mengandung. Alhamdulillah. Takdak apa2

sy dah minum 3 cup air kelapa beli kt pasar dgn suami masa awal mngndung 😅

4y ago

setakat sy minum, ok.. bila tnye kakak, kakak x bagi.. 🙊

Sy air kelapa mnum ja. Tapi kalau air tebu xberani.

Sy minum je macam biasa. So far takde problem