7/8/2020 (Air kelapa)

Saya dh 14minggu dh. Kalau nak mnum air kelapa campur susu boleh x?? Ada yang cakap bahaya minum air kelapa.. Tp sy nak sangat minum 😢😢..

19 Balas

Kelapa cmpur susu sedap ke Tk pernah lg try😅 Tp boleh je minum , selalu elok minum time hujung2 nnti baby lahir bersih Org mengandung ni kalau teringin nk mkn , mkn jelaa kalau tkut boleh ambil dlm kuantiti yg sikit jnji lepas mengidam

saya minum air kelapa since 1st trimester sampe 3rd . dlm 2 minggu 1 kali saya minum sebab air kelapa mmg banyak khasiat nya. plus , menyejukkan badan.

minum je sis..sy pun mase 14@15 tringin air klpe.....sy tnya mak sy...mak kate air klpe boleh je minum..xde ape pon...mmang kjap² sy minum air klpe..

Sy minum juga air kelapa dr trimester pertama sampai skrg dh masuk hujung trimester ketiga. Alhamdulillah, semua okay. Lagipun byk khasiatnya 😊

Minum je sis. Air kelapa ni elok untuk orang mengandung. Saya masa trimester pertama minum air kelapa. Fresh lagi takda campur apa2. Alhamdulillah ok je.

3y ago

Yeka.. Ramai kta ikut jgak pada bdn. Ad stgh mkan nenes pn xad mslah.. Tp sy ni jenis tkot. Kalau tringin pn. Mkan skit je

sy 11 week hritu dh mnm sbb tringin cngt..alhamdulillah ok jer.. klau tjt try dlu mnm sikit tngk dlm 10min klau xde effect ap2 ok lh dgn bdn😁

boleh je minum air kelapa. boleh hilangkan loya. sy 1st tri hari2 minum air kelapa. itu je air yg sy boleh telan

5weeks sy dah minum air kelapa sis. Alhamdulillah tkdk apa pun. Ikut badan masing2 sis. Jangan ikut cakap org

Klau boleh tahan dulu sbab takut bdn xsesuai. Kwn sy lps mnum air kelapa terus cramp perut n turun darah.

dia bergantung pada org sebenanye sis...kalau teringin sngat minum laa dlm kuantiti yg sedikit ..(kalau risau)

3y ago

Sy mnum sikit je xbrni bnyak2