perut kecik tapi dah 7bulan

Sis nak bagi tahu ni , tadi pergi check sis dgn baby . Allhamdullilah sis okay je just flu jer tak terok sgt . Baby pun okay jer cuma doc kata perut sis kecik and baby sis kecik . Even pun dh 7 bulan . So diorang bagi cadangan soh pergi hospital besar dgn last minit lagi tu . Saya dkat poli tadi dah dok berapa jam . Lepastu soh kita pegi hospital besar sbb nak suruh doc pakar check tali pusat baby and pengaliran darah . Ya Allah sis memang takde transport td . Husben keja lagi . Kita ni org susah . Hmm so i try discuss ngan hsbd td hsbd pun tak leh skip keja sbb sikit jer lagi tggl hal keja . So sis skrang ni bingung aa sbb macam2 je nak kena urus . Dah lah jam bagi memang singkat tak kan lah nak pecut naik hospital . Keta takde , moto lagi lah . Hm . Sis harap baby sis ni okay jer dalam keadaan baik sihat tubuh badan . Baby okay jer aktif gerak sana sini . Sis pun tak faham kenapa masalah baby kecik and perut kecik . Sbb sis bukan takde makan pun . Berat badan pun dah 60kg tekejutt na sis tengok berat sis . Anak pertama okay jer sis . Brat baby pertama 2.15kg . Sis ada pernah pengalaman macam ni ke .

6 Balas

Banyak risiko sebenarnya kalau baby kecik ni. Walau mcm mana pun, mama kena pergi hospital jugak ye. Sy dulu time preggy, Allah je tau betapa susah nya sy dan suami. Sampai menangis tgah jalan pun pernah sbb transport. Dan masalah manusia2 terutama nurse d kk yg ckp kita ni byk alasan. Huhuu..sabar ye mama.. semoga mama dan baby sihat dan dipermudahkan Allah urusannya.