Dah Nk Bersalin Makin Stress

Hi korang... Nak share something.. Camne ek.. Korang excited lah cite dgn mil korang dan fil korang psal cucu yang korang kandungkan..nak2 skrg sis dah 38w 5day.. Mmg tunggu hari jeee.. Last week scan baby dah 2.7kilo..korang pun beria lahh cite dgn mil korang.. Then mil korang kata Mil - Alaa kak.. Baru 2kilo..belum 3kilo lagi (husb ank first drpd 2 adik bradik.. Mil pernah cite yang dia mgandung ank dia semua 3kilo ke atas.. Mil kecik ye orang nyeee) Then mil cite lah cina dkt tmpt keje dia dah tggu hari pun masih kuat keje (sis ada sej mc.. Then suami trus xbagi keje smpai lah skrg).. Seriously terasa sgt! Kita ni jenis kuat bekerja.. Tapi husb tak bagi xkn nak paksa jugak? Lgpun sy ada sej MC sbb terlalu kuat bekerja sblom ni 😭.. Then mil cita perut cina tu besar.. Dan jatuh... Fil pulak bersuara Fil- ala mak.. Orang nye tu aktif keje lah tu.. Kakak ni x bekerja.. Perut pun kecik je😭 Korang rasa ape sis rasa?? Baby dlm perut lagi da kena judge dgn atok nenek dia😭 salah ke perut sis ni kecik wlpon da 9 bulan? Salah ke klo sis dengar kata suami sis yang xbagi sis bekerja? 😭😭🥺

1 Balas

Peduli je sis. Perut kecik okay ape. Senang nak kurus balik. Mana tahu baby keluar besar ke kan.

4y ago

Sya berbdn besar pun bby kluar 2.9kg je..mungkin ikut ayah dia kurus tggi.perut besar ke kecik je xpenting..yg penting kandungan tu sihat.lpstu nt bby dah lahir,bby akan membesar sis.tiap bulan checkp up bby pastikan bby ikut graf tumbesaran dgn elok ,cntik dah ckup alhamdulillah syukur..lpstu nt adalah pulak kata anak kita kurus lah,xmontel lah.anak kurus xbermakna anak xckup zat ya sis..mulut org mmg xblh tutup sis..tu anak kita,kita jga elok2 je..