Jantung Baby

siapa yang preg 10 weeks? kalau 174 bpm denyutan normal ka? medical assistant tu kata normal sbb tak lebih 185. cuma saya selalu baca org share baby tak sampai 160 pun denyutan sebelum ni. so saya muskil balik normal atau tak? and if dia kata dia ada nampak contraction dalam rahim apa maksudnya? dia cakap normal. saya tak tanya la lebih tapi bila balik saya jadi curious pula.

2 Balas

Sy scan bby 11w haritu 175 bpm jgk. Doc kata normal. Nti makin besar bby, lain plak standard bpm dia. Utk usia 10-11w, normal kalau bacaan tu asalkan x tggi dr 180-185 bpm.

Laju jugak... Sy pun selalu dlm lingkungan 150+ je. 🤔