Contraction di Awal Pregnancy

Tadi pegi scan orang tu cakap dia boleh nampak contraction dekat rahim saya. dia kata normal. Siapa yang ada pengalaman macam ni? Contraction bukan rahim kecut ka? ka saya salah faham?

1 Balas

Contraction kecut rahim, sy prnh rasa seawal 2bulan waktu pregnant ke2, sbb contraction tu anak 1st masih menyusu.sbb lepas menyusukan anak rahim mmg akan mengecut semulajadi.sa rasa sakit sgt.doc sarankan sy berhenti menyusukan anak, sbb ada risiko gugur

5y ago

Dah brp bulan? Ank 1st sy dlu ada mild contraction time 34w,kena tahan kat ward smpi bersalin, klu nk balik rumah kena inject dexa dlu tp sy xnk.so,doc suruh rehat ja dkt ward, sbb kat rumah nti dia ckp mesti buat kerja bnyk.kena bedrest btl² kot.