Scan

Hi.. siapa tahu brpa kali limit bole scan?? haritu sy dah scan 2x, usia kandungan baru 7 minggu.. minggu depan nak scan lgi kali ke 3.. x bahaya ke scan ulang2.. kndungan masi muda

8 Balas

Takde masalah kalau nak selalu scan tp bg saya rugi kalau asyik scan. Kalau sy, tiap2 bulan scan okay la. Kalau tiap2 minggu ni, sy rasa x byk perkembangan sgt. Kecuali something wrong baru sy g scan utk pastikan bby okay. Sbb org tua2 ckp jgn asyik scan. Mmg x bahaya tp x elok sgt.

Tak ada effect la sis. Refer nurse kalau x yakin. Org lain minggu2 scan kat swasta. Cuma kena ready duit jer la

Rasanya takde masalah sis. Tak silap sy, shatilla melvin tu tiap minggu scan masa first pregnancy dia hehe.

5y ago

Oh ok sis . Tq 😁

Tkde masalah pun doc ckp lagi bagus boleh tahu pgerakkan baby

Sebolehnya jarakkan 2 minggu utk setiap kali scan..

5y ago

Bahaya la..nanti baby tau..dia nak selfie skali😅😂

Sy skrng 34weeks tiap minggu doc scan..😅

5y ago

Yupl..samala sis..tiap minggu doc godek2 perut ni..,😂

Doc akan menasihati

Xde masalah sis..