Tak Nampak Kantung

Normal tak klau scan usia kndungan 6 minggu tak nampak kantung. Minggu dpn dr ckp nak scan lgi. Stress pula. Klau kita tak nak scan boleh tak?. Tak mau stress. Klau boleh usia kndungan 12 minggu bru nak scan.

8 Balas

Kadang kalau scan atas perut susah sikit nak nampak. Sy scan atas perut nampak samar & scan bawah 4weeks dah nampak kantung. 6weeks dah nampak janin+heartbeat baby.. Sy g gov jer.. Lagi percaya gov ehhe.. N bergantung pada mesin scan juga nampak or x😊dont worry, lain org kdg ada nmpk kdg x.. Moga baik2 saja ya

Sebab tu knapa banyak ibu2 bagi pendapat jangan awal2 scan..selain buang duit,kndungan masih awal lagi tak nampak apa2. Tunggu miss periode 2bulan baru pergi cek klinik,klau takde sembarang history misscariage takda yg perlu dirisaukan.percayala kalau rezeki takkan kemana sis.

Biasanya dlm 6w dh nmpk kantung cuma janin je masih terlalu kecik. Insya allah ada rezeki nnt ya

scan biasa ke sis ? sy dulu kena scan bawah baru nampak kantung & heartbeat baby. scan perut x nmpak

Scan lah sbb boleh tahu keadaan janin kita . Sy pun mcm tuh juga .

6 mnggu tu kira masih awal sis.. cuba scan lgi 8 minggu..k😃

Slalunya masih kecik la tu sis.. 2minggu lg ok dhtu. Nmpk dh..

Upt hospital positif x sis?