Berat Badan Naik

Siapa kt sini ada pengalaman berat naik 2.7kg dlm masa sebulan?? Sepatutnye naik 500g je.. Misi bg masa lg 2 mgu untuk next appointment nk tgk berat naik lg ke tak.. Kalau naik jgak biasanye kena ape je ek?? Sy 21weeks dan bby first..

63 Balas

Sy naik 3kg dlm sebulan, sptutnya stengah kilo je nurse sruh brt bdn naik. Kalau naik lg dia kata kena minum air gula. Takut sangkut kencing manis..

Sy pun naik.. tak selera mkn sgt pun naik jgk. Mase 17minggu minum air gula. 2nd utk 28minggu. Tapi results okay tak kena kencing manis pun. Pelik tp benar

5y ago

Sy sama mcm puan. Agak pelik naik 2kg dlm masa sebulan. Padahal x selera mkn sgt pun.

Sy minggu lps naik 4.5kg dlm mase sebulan.. trus kene mnum air gula.. pastu amik drh untk ape tah... total weight gain sy selama 22week 10kg dh... 😅

5y ago

Tu la.. xthu cmne nk kwl mkn.. asik lapar je.. sbb dr awl mmg xde alahan langsung.. asik mkn jeee... Bile dpt tarikh app sebulan.. trus mkn xhengat.. minggu lps busy ulang alik klnk untk amik BP checkup..

Susahnya nk kawal sebulan 500g je naik..🤣 Selera makan menjadi2 pulak.. nk puasa antara larat dgn tak je nih..😅 Bertabah la mommies semua

5y ago

Kann... Mkn x berapa sgt.. Tp berat naik.. Allahu... Bahahahhaha skang da 29week.. Total baik 17kg 😂😂😂😂

Kena minum air gula. Saya naik 2.5kg sebulan. Dah minum air gula, okay je, takdelah teruk macam yang orang lain kata kan. Hihi mindset kot

5y ago

Hehe. Tu laa. Mindset je tu. Redha je la kne minum air gula awal klau berat x turun... 😂

Saya 🙋‍♀ ye sis..kena repeat lagi minum gula waktu 23 minggu..skrg sy dh 30 minggu..alhamdulillah kencing manis x sangkut

Sy pn naik 2.7kg dlm sblan skng da 21w..misi xckp apa pn cuma dia kata mkn mcm nie je dh ok..😀sbb awl2 dlu berat xnaik

Nurse kata kat sye, spanjang mngandung.. Berat bdn tak boleh lebih dri 12-14kg.. Trpaksa lah control mkn sis, good luck sis 💕

5y ago

Skrg ni pon sy tgh control mkn. Lps pkol 8 mlm sy x mkn nasi da.. Kalau lapar malam2 sy mkn roti je.. Tq ye sis 😘

Sy sebulan naik 4kg sis. Doktor cakap okay je. Skrg dah 34weeks naik 2kg sbulan. So far doktor takde complaint apa2

Biasanya kena minum air gula , dorg takut baby dalam kandungan obesiti ataupun kita yg obesiti time pregnant itu ja

5y ago

Ohhh. Ingat kne ape je. Risau jgak sbnr nye 😅 tq sis