Berat tak naik

Salam hai semua…nak tanya,sy bwk bby checkup 2 bln hari tu tp misi kata berat bby x memuaskan dlm carta dia kata bwh pagar berat cuma 3.9kg. Lepas tu misi kata tgk nnt checkup 3 bulan pulak berat naik ke tak..klu x naik akan jmpa pakar nanti. Bby sy minum susu dutch baby…dh cuba tukar susu lain tp dia x serasi najis jd hijau. Risau la nnt…btw bby sy masa lahir mmg x besar 2.7kg je…

2 Balas

anak saya pon misi kata boardaline berat anak .. saya bg susu lactogen je . Kena tambah susu ke dalam botol dia kalau nak naikkan berat dia ? Ni nak masuk 3 bulan pon still nampak kecik je

11mo ago

Tulaa .. kalau kena jumpa pakar susah laa dah laa baru nak masuk keja nak kena mintak cuti lagi .. lani saya try bg 4oz 2jam sekali waktu siang.. waktu malam bila anak saya terbangun baqu saya bg susu ..satu lagi jangan biaq anak kerap jeluak .. sebab nanti susu yg dia minum tu tak serap nutrien .. kalau dia jeluak rehatkan perut anak kejap lepastu bagi susu semula.

najis jadi hijau tu normal klu dia minum fm. klu susu tak serasi bby akn mudah kembung, sembelit dan tahi baby berketul kecil warna hitam macam tahi kambing

11mo ago

Terima ksh…tp wlupun bby sy FM najisnya warna kuning tu..jd bila tukar susu lain jd warna hijau tu yg terkejut huhu..