Masalah berat

Morning mummies Nak tanya, sape kt sini pernah alami mcm saya, sekarang tgh pregnant 20minggu, kena bebel dgn misi sebab berat naik 2kg lebih sebulan, ikotkan sebulan kena naik 500g je, apa yang mummies buat yeee. Please help me😅

1 Balas

sy buat pekak 😂 ok gurau je. pnglmn sy, misi tmpt sy akn pantau urine dan berat bdn sy setiap 3 hari selama 2 minggu utk tgk kot2 tiba2 hint gula / protein. klu tak ada, mksdnya kita la ter extra mkn / minum manis. awk blh cuba mkn sikit2 tp kerap..usually kenaikan berat ni xlama..dan takkan spike high klu awk ikut advise dorg.

7mo ago

Masa 12 minggu hari tu da minum air gula, ok je. 28minggu nanti nurse suruh minum lagi sekali sebab berat naik byk dia ckp