Bila nampak perut hamil?

Hi mommies semua. Nak tanya..bila ya perut hamil ni nampak? Saya dah masuk 10weeks tapi rasa mcm eh ni perut hamil ke lemak? 😩 saya tengok mcm buncit sikit pastu lembik je rasa perut ni.. cuba mummies share bila perut hamil tu start nampak 🙇🏻‍♀️ and mcm mana rasa dia? Perut rasa keras ke?

20 Balas

Dah 5 bulan ke atas baru nampak perut. Saya dulu pregnant, dah 8 bulan baru nampak perut. Tu pun orang ingat baru 4-5 bulan. Padahal nak bersalin dah 😂😂😂 Perut ni lain orang lain pembawakkannya. Ada yang baru 3 bulan dah naik banyak. Ada yang 5 bulan pun takde perut lagi. Asalkan baby sihat. 12w jangan lupa buat NT Scan. 21w buat Detail Scan. Every 2 to 3 weeks after 25w boleh buat growth scan (of berkemampuan)

Tu bloated sis. Normal. Usually masuk 2nd trimester nanti baru nampak. Itu pun kalau sis jenis pakai baju yang baggy orang takkan nampak. Yang nampak tuan punya badan dan suami je. Hehe

Sy anak pertama 7 bulan baru nampak perut, anak ke2 - 6 bulan, anak ke3 - masuk 6bulan , anak ke4 - skrg masuk 4+ blum nampak lg😅.. nnt tu leps 6bulan laju pula perut kedepan

saya 16w baru bump naik, tapi sebab jenis pakai baju baggy so orang tak nampak pun. tapi bila 8 bulan keatas perut saya besar betul sampai semua ingat saya pregnant twins 😅

Frst trimester mmg buncit je biasa mmg x nmpk. Paling awal pn bump kecik msa 5bulan. Klu sy msa 8bulan bru btl2 nmpk bump besar. Xpe, x penting pn asalkn baby membsar dgn baik

Sabar sis awal lagi tu 😅 sy yg 7 bulan ni pon perut masa lepas mkn je kembang sikit nnti lama2 rata balik . Jngn risau besar kecil perut tidak menentukan kesihatan baby.

awal lagi tu ..saya ank first da 7 bulan org tk prasan ...kwan2 kerja smua tertanya bila masa sy ngndung😆 ...ank kdua 5-6 bulan da start nmpk

Sy dlu start 7bulan dah nampak perut mmbesar,mcm tibe2 jadi besar dgn cepat smpai la 9bln 🤣 Yg bawah 7bln tu ada perut tpi tak ketara sgt🤭

sama dgn saya..perut kejap besar kejap kecik .. perut masih terasa lembik..kadang2 pikir betul ke ada baby dalam perut ni😅

saya 8 bulan baru nampak . tu pon orang xtau kata mngndung lagi. 😂 sb xdelah besar sngt pon. ikot pd orang jugak