Bersalin Induce

Siapa kat sini ada pengalaman bersalin induce? Bole share tak? Saya tadi gi klinik macam biasa checkup scan semuaa. Lepas tu doktor suruh gi hosp scan, and terus admit ward. Disuruh bersalin paksa esok sebab baby kecik. Sekarang saya 37week 5days , takut jugak .hmmmm

11 Balas

Semoga sis dipermudahkan sgalanya..innsyaAllah amin... Pgalaman sy mlahirkan anak 1st kena induce atas sbb bukaan still 3cm slps air ketuban dh pecah..walau masa tu contraction yg sy rasa kn sgt kuat tp bukaan xda..doc risau bby dlm akan lemas..so dia kata kita cuba induce bg cpt jln tbuka.. huhu...rasanya xsmpai 1jam slps induce tu contraction dia bganda2 sy rasa..sgt skit bg sy😭 tp bukaan sgt2 cpt buka😄😄😄 tgh tahan2 skit tu xsdr2 kena cek dh 8cm..akhirnya slmt sy bslin anak 1st msa tu..skrg dh 8yr dia.. Now,tgh preggy anak kdua dah 20w..mudah mudahan smuanya dpermudahkan utk kali kdua ni..

5y ago

Alhamdullilah syukurlaaa...tahniah sis 😍jaga diri elok2 masa pantang yaa... Kan dh ckp..induce ni nampak mengerunkan😅 rasa sakit double2 dr biasa tp yg bestnya cpt ada bukaan..sdr2 ja nak nmpk kpla bby dah..tahniah sis...