bersalin induce di hosp sg buloh

ada mommies2 yg berpengalaman brsalin secara induce di hosp sg buloh? atau mana2 hosp? boleh share mcm mna prosedur ☺️ esok sy akan admit di hosp sg buloh dn akan induce sbb gdm.. due 6/8, biasa induce hari due kita atau sblm due tu ye?

1 Balas

Pengalaman induce saya dulu kat hosp shah alam. Saya induce drip ubat je. Tp sebelum tu doc tolong bukaan dulu. Saya dpt la 3cm. Then esoknya tiada tambahan bukaan, baru masuk labor room pecah ketuban, selepas sejam kot baru drip ubat. Lepas drip ubat tu laaa bermula contraction yang membuatkan terimbas dosa2 lalu sakitnya 😅