Gunting

Siapa ada pengalaman bersalin kat private hospital? Kena gunting jugak ke ? Ramai kata kalau gov akan kene gunting jugak anak first n 2nd....mommies macam mana ya?

4 Balas

anak pertama sy kena gunting. nurse tak akan suka² buat episiotomy melainkan jika ada keperluan. kalau tak pandai meneran kena gunting sebab takut koyak besar. sy kena 3 jahitan,tp bahagian dlm..memang tak sakit pun bila bergerak lepas bersalin. anak kedua koyak sedikit kena jahit 5 ja