Nak tanya ada tak yang bersalin normal n tk kena gunting / koyak bawah ?

Berat baby berapa ye mommy2 yang bersalin tak kena gunting bawah ? ☺️ Saja nak tanya sebab saya selalu baca first baby memang kena gunting untuk senang jahit .

3 Balas

Semasa di ppum sy bersalin 3.8kg tak gunting tapi dekat sana ramai doctor pakar sy tak sure dierang ajar mcm mana n tak gunting sbb ada dua bidan tolong tekan dekat celah kangkang saya dan sorang kat atas perut sy. Mmg senang bersalin sgt membantu sy anak 1st. Tp bile 2nd bersalin dekat pantai hospital saya kena gunting sbb tak byk membantu dan sy tak larat nk push terus doctor gunting n jahit. ( pengalaman sy )

sy ada sepupu bsalin normal baru2 ni.. xkena gunting tp ttp jgk ada koyak.. rasanya normal mcm tu.. kena jahit jgk lah sbb koyak sikit lg 1, sy ada tgk d utube, klu kena gunting lg tgi risiko utk koyak byk.. so elakkan gunting klu bole

sy dlu anak first dokter xsmpat gunting...heheh tp koyaknye xcntik lah...anak 3.4kg