baby meninggal dlm perut.

Just sharing. Pengalaman kawan sy utk pengajaran n tauladan. Kes 1 : alah teruk. Makan xkerap. N makan bnda kurang khasiat. Baby dh 5bulan. Kurang zat. Baby mengecut dan meninggal. Kes 2 : tga further study. Diri rasa kuat. Bertenaga ke sana ke mari. Kndungan 26week. Baby meninggal dlm perut. Doc ckp mybe baby penat. Ibu trlalu aktif. Kdua2 kwan sy ni sgt down. Smpai kes 1 suami isteri berhnti kerja pulang ke kg. Dah berbulan. Baru ok . Kerja balik. Kes 2, hmpir meroyan sbb salahkan diri sndri xdpt kasi zuriat pd suami. Doc nasihatkan berehat setahun dua. Utk bg rahim rehat. Sbb dia memang lahirkan baby scara normal. Sedih.. sy pun nangis masa mereka berdua bercerita ?? . Sy kongsi cerita ni utk para ibu hati2 dalam soal pemakanan dan penjagaan diri. Makan makanan seimbang. Makan sikit pn jadilah asalkan kerap. Trutama 1st trimester. Memang teruk skit. Sy pn dh rasa. Hal2 rumah harap para suami main peranan. Bntu apa ptut. Mudah2an ibu2 yg sedang mgndung sekarang dipermudah urusan . Aamiin.. ?♥️

33 Balas

Ya. Kadang bagi bakal ibu yang bekerjaya ni, kita fikir kita mampu kita kuat sebab dah biasa buat. Tapi kita tak tau pembawakan kandungan kita tu macam mana. Akhirnya, saya keguguran pd minggu 9. Sedih, sesal. Usaha lagi untuk pregnant. Doakan.