Mohon kata2 semangat & doa

Ada masa saya sangat kecil hati dengan suami tp hari ni sy betul2 sedih & kecewa dengan sikap suami sy... Sejak mengandung ni saya mmg selalu x dpt nak habiskan 1 piring nasi, sebab tu saya kerap makan tp dlm kuantiti yg sikit.. kebetulan suami lambat jemput saya utk balik rmh hari ni jd saya terpaksa order food panda je di tempat kerja, bila suami dah settle semua kerja dia dtg jemput & smpai je kat rumah dia tanya sudah makan atau belum kalau belum boleh join dia makan sekali.. tp saya ckp dah makan jd x dpt join dia makan lg pun kena puasa 2jam lg sebelum makan ubat utk tambah hb tu, suami terus kata mesti saya x habiskan nasi lg hari ni tp saya berkeras ada habiskan nasi wpun memang ada tinggal sikit ja baki nasi dlm tapau tadi sebab terlalu banyak minyak tp ok la dpd keadaan sebelum ni sbb x smpai setengah pun nasi saya makan sebelum ni yg penting saya banyak makan buah2an dan sayuran... Tp suami mcm x percaya, boleh pula suami kata kalau saya menipu nanti saya meninggal 😢😢 sedih hati bila suami ckp begitu, dlm keadaan saya nervous nak bersalin ank pertama sbb kandungan saya dah 7 bulan tp saya tetap positif dan berdoa utk diri saya dan baby, sy ada kata pada sumai x baik cakap begitu dekat sy yg tengah sarat mengandung, sy berharap & berdoa supaya sy ada kesempatan utk besarkan baby tp suami ckp kalau takut bermakna awk tipu 😢😢 betul2 sedih nak mengadu dekat mak tp sy tak nak mak fikir yg bukan2 dekat suami nanti... Mohon doa dpd mommy2 semoga saya terus kuat dan sentiasa positif & semangat.. saya anggap sy x pernah dengar suami ada ckp begitu dekat saya #firstmom #firstbaby

2 Balas

Sabar ye sis. Lelaki kadang xfkir apa dia cakap. Nnti sblm tdur ajak borak, tanyaa tk tkot ke kata kata tu doa, luahkan isi hti sis kcik ht dngn suami. Insyallah bila dh luah mesti lega. Lg pulak mngndung tengah snstve, sy pon kdgg suami cakap lain ,sy buat ksmpulan jd lain auto nangisss. Bila suami tgok, sy jelaskn bru dia faham. Moga sis dan bby kuatt sihat sllu.

sye rse suami sis bgurau je tu... cuma x kne tempat.. xde ape la sis.. mest la suami sis syg sis n x nak ape2 jd kt sis ble bsalin nanti.. org laki nie kdg2 x pndai tgk situasi nak gurau.. igt kwn2 nye agaknye bley gurau2 mcm tu..