Hamil Tanpa Sedar

Salam ibu2 n bakal ibu semua.. Sy nk share ttg anak sy no 2..sy memang plan nk hamil lagi so sy aware dgn keadaan diri sy..tanda2 pregnant pn sy tau n mmg ada tp bila sy check upt je negative..mmg x period dah bberapa bulan n sy dah check upt berkali2..lastly sy pg klinik n doc tu mcm sindir sy.. Sy terasa hati n down n sy x check upt dah.. Tp org keliling asik ckp sy pregnant tp sy ignore je sbb sy da check mmg xde..sy senyap utk beberapa bln sy pn x sure.. Lastly sy rasa perut sy ni bergerak2..sy selalu perhatikn sbb nk make sure btol ke gerak or perasaan sy je..sbb x puas hati mak sy paksa sy pg scan n sy pergi dgn hati yg x nk terlalu berharap.. Tiba2 doc ckp haa tgk tu da bsr da bby girl ni.. Sy terkejut n rasa x percaya.. (Sbb doc yg sindir sy sebelum ni bg sy ubat utk turunkn darah period n sy mkn.. Nasib baik baby xde pape..) kndungan sy dah 6 bln baru sy sedar kewujudan die..sy pn x pasti apa yg terjadi.. Bila mengandung kali ke 3 ni sy x terus check upt.. Sy terus scan je..tkut jd hal yg sama ?.. Sekarang baby surprise sy dah pn 3 tahun n sgt2 manja.. Harap yg no 3 ni pn baik2 je dlm perut..jgn kuar awl sgt.. Huhu

12 Balas

Kenapa dia nak sindir2. Nasib baik bby takde pape. Allah bantu puan selamatkan bby tu sepanjang puan masih ragu2 kehadiran dia dalam perut. Alhamdulillah bby tetap kuat & membesar sihat dalam rahim puan. Puan pon ade naluri keibuan cuma disebabkn doc tu puan ragu2. Tapi takpelah kita sama2 ambik pengalaman puan ni sebagai pengajaran. Sy doakan bby yg ke 3 pon selamat & sihat sampai lahir. In sya Allah. 🤗💗

4y ago

Btul..sindir ni blh buat si ibu terganggu perasaan.. x elok buat ibu mgndung mcm tu.. 😔

Seronoknyaa sis. Sy dah 2 bulan lbih delay. berharap mcm sis jugak. hekhek. doakan sy yee. ttc anak 1st dah setahun 5 bulan😭😭 Sy dah cek upt negatif. ingt klu still tak period jugak nak pi cek Dr. Doakan sy yeeee moga ada rezeki kalini. last period 18/11 😖

Sis berapa bulan x period ye? Saya tengah mengalami masalah mcm tu la sekrang. X period 71 hari dh delay. Check upt menghampakan. Dh g check dgn doc. 3 kali swasta 2 kli Kk. Semua cakap xmengandung. Tapi pinggang & breast saya sakit. Ari2 pun kdg2 sakit.

Seronok nya ada baby tanpa sedar.. Tak patut klinik layan mcm tu.. Kita bkn doktor yg blh thu ape jd dlm bdn kita.. Sbb tu kita g klinik.. Doakan sy juga ye sis.. Ada zuriat.. Dah dekat 3 bulan x dtg bulan.. Harap ada la kali ni.. Aamiin..

Saya harap saya pun mcm ni. Walaupun bru sbulan dah tak period. Tp bile cek upt negatif. Perasan curious tu tinggi.. Knape tak period.. Bile cek negatif pulak.. Mgkin hcg rendah. Tggu dengan sabar je mampu.

Naluri ibu selalu nya kuat. Kawan saya dah 7 bulan baru sedar. Period dia mmg tak teratur siap makan ubat pelangsing sbb dia ingat badan dah gemuk. Rezeki dia baby lahir sihat sempurna dah 4 tahun pun skrg.

Saya dah 9minggu masih belum period, check upt negatif. dah pergi scan masa 7 minggu tapi tak nampak apa. dah redha taknak check and scan lagi 😅 kalau betul ada rezeki macam sis In shaa Allah.

apa masalah eh doktor tu nak sindir2 bagai.. kita baca kita lak geram.. apa2 pon tahniah🤗

Indah sungguh pengalaman sis, siapa sangka sis dapat pengalaman manis yg org lain susah nak dapat.

Wahhh bestnya. Harap diri ni pun hamil jugak. Berbulan x period. Check upt negetif jek 😅