Alahan ke?

Setiap pagi sejam lepas saya makan zincofer , saya akan muntah . Saya alah dgn ubat atau morning sickness? Saya pun keliru😰 bila saya makan malam ok , cuma pagi akan muntah . Doktor suruh saya makan pagi & malam sbb hb low

25 Balas

Mungkin puan tak sesuai dgn zincofer. Boleh bagitahu doctor utk bagi ubat lain. Ada banyak jenis supplement iron utk preggy mommy. Kena refer doctor. Atau puan boleh try makan zincofer n minum air orange. Cepat serap ke dalam badan sebab ada vitamin C. Rasa masam2 tu pun helps utk relieve rasa loya / mual nak mntah. Boleh try puan. Semoga berjaya