Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Eileen Teoh, Doktor Pergigian, Lou Dental Surgery

Sesi Tanya Pakar kini kembali lagi dan kali ini kami bawakan khas seorang pakar bersempena dengan Minggu Kesedaran Kesihatan Pergigian iaitu Dr. Eileen Teoh, Doktor Pergigian dari Lou Dental Surgery. Tanyakan segala persoalan anda berkaitan dengan Kebersihan & Kesihatan Mulut Kanak-kanak secara terus dengan pakar kami. Segala persoalan anda akan dijawab pada 25 Februari, 9 malam oleh Dr. Eileen Teoh. *NOTA : Sebarang persoalan sama ada di luar daripada masa yang tertera, di luar topik akan tidak di jawab atau di padam.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Eileen Teoh, Doktor Pergigian, Lou Dental Surgery
28 Balas

Hi Dr, my daughter refused to drink milk since she stopped breastfeeding at 1y10m. If she doesn’t drink milk at all, will this cause her teeth to be weak due to lack of calcium?

3y ago

Hello Sharifah! Thank you for your question! Do not be worried if your baby girl doesnt drink milk, we can always obtain calcium from various sources such as cheese, green leafy vegetables or soya drinks. Do ensure she maintains a good oral hygiene always and do inculcate the habit of her visiting the dentist every 6 months ☺️