Bukaan dah 2cm seminggu dah x tambah. Tpi x rasa sakit langsung Apa sy perlu buat?

Serius tanya

9 Balas

Da overdue ka sis? Sy bersama dgn suami esoknya trus branak 😅 .. branak time 38w.. 3hri sblom branak ad kluar lendir putih, check bukaan mmg xda lgi msa tu..

2mo ago

boleh ikhtiar senaman untk cpt bukaan sis cuba google atau pun tengok u tube.. boleh jln itik atau naik turun tangga.. bnykkan berjalan..hehe.. moga dipermudhkn urusan ya sis 😊

sama dengan sy, tp sy mintak balik, balik tu bawak jenjalan buat naik turun tangga terus dtg sakit g hosp tak lama dah 6 cm terus beranak

saya 2cm 2 minggu buat dah semua tips org tips google lamgsung takda progress. rasa sia sia semua effort

2mo ago

Kena sabar je lah sis. Kita risau je sebb dah bukaan 2cm tu Bulan nak cpt bersalin sgt

bersama suami dan jalan2 pusing mall minum air zam zam minum kopi panas😅

Bt senaman kupu2 sy bt ats katil je msa tu dah dlm wad.. bt ptg mlm dah msuk lr..

2mo ago

Belum sis

dah exercise mcm’ cara tak sis ?

2mo ago

Dah sis. Baby aktif je kt dalam

Doktor cakap apa kalau overdue?

2mo ago

OK lah mcm tu.. Tak de lah lama warded. Didik diri bertenang, nak bersalin dah kan Relax, doa yg baik dan mudahan Allah kurniakan kelahiran yg selamat

Dah bersalin ?

Samaa lh sis

1mo ago

29/7 bukaan 2cm. 5/8 bru bersalin. Baby dah berak kat dalam