bermalam lama di hospital

sy 36mggu 2 hari... bolehkah sy nk mntk induce sbb bukaan dah 2cm, dr bgtau pangkal rahim dah pendek n dinding rahim dah nipis.. x rasa sakit, skrg dh 5 hari dlm wad...bosan la lama2

2 Balas

Mungkin doktor tahan lama sebab nak bg baby cukup 37weeks kut . Sebab 37 weeks baru baby tu dikira full term . Kalau bawah 37weeks dikira premature baby .

Hai mommy. saya 2x induce labor. walaupun kita dah masuk 40weeks doktor takkan induce unless ada problem,mcm dlm situasi saya baby kurang gerak lah.