1cm ke 2cm

Nak tanya kalau bukaan dah 1cm, dari 1cm tu nk ke 2cm amik masa brpe Lama? Ada tak dlm seminggu? Sorry First Baby, xtahu.. Sbb ramai cakap kalau dah bukak 2cm nk ke bukaan cm seterusnya amik masa Lama..

6 Balas

sy baru balik Dari klinik kesihatan..masa cek jalan..br buka 1cm..dokte kata dia ikut pada badan ibu..Ada yg cepat mlm ne Terus bukak smpi 4 5cm Dan Ada yg lambat kadang2 seminggu..ape yg pasti kena catit contraction yg berlaku..lagi kerap sakit atau keluar darah atau pecah air ketumban(Akan Rasa seperti air suam mengalir dgn banyak)..pergi la ke sptal dgn kadar segera Dan tenang.. selamat bersalin semoga kite semua dpermudah segala urusan

saya anak sulung, 3cm ke 4cm ambik masa 5hari.. kena dok wad.. bila cek 4cm baru tolak masuk labor room. Kenangan betul.. 😅 anak yg kedua ni taktahu laa macam mana.. sekarang dah 33w

saya dh 34w tpi air ketuban dh keluar dgn darah smlm 1cm harinih dh 2cm risau sgt sbb bby masih awl 😞

Sy pun baru bukaan 1cm smlm .. first baby jgk ..

nak tanye 1cm cerviks mksd nye apa ...maaf tanye

Biasanya dari 1 cm ke 1 cm tu sejam

4y ago

Oh cepat jugak ye. Tq ye