First bby 37week bukaan 2cm

Normal ke 37minggu tp bukaan dah 2cm? First bby. Dan nak tanya biasanya berapa lama dari 2cm ke 10cm? Sbb ade misi ckp lama. Tp rasa sakit kt bahagian bawah

7 Balas

Sy waktu bukaan 2cm dokto dah admit masuk hosp, 3cm dokto pecahkan air ketuban. Contraction 4 jam sampai bukaan 10cm, terus teran keluar baby. Anak sulung. Doktor kata sebab dah pecahkan air ketuban, jadi cepat bukaan, tapi usually utk anak sulung dia expect dalam 12jam, 1cm/hour

Ikut org, kalau sya 4 hri dok 2 cm tu lahhh.sampai kena induce. Anak sulong lambat skit bukaan nya. Selalu gitu la.klu g spital 2 cm anak sulong diorg suruh blik dlu.

ats org jgk ade cpt ade lmbt ank sulong ni..kalau sy 7 jam

1jam 1cm akan terbuka .untuk ank sulung

normal sbb dahbterm..semoga dipermudahkan urusan

3y ago

Yang penting awak kira gerakan baby dan kalau dah ada contraction setiap 15-20min atau blood show, terus serah diri ke klinik. 2cm tu boleh jadi seminggu dua pun ada utk ke betul2 hari bersalin bagi sesetengah orang.

normal..

Normal