Bukaan dah 2cm

Hai semua . Baby saya dah masuk laluan & bukaan pun dah 2cm tapi hospital suruh balik sebab saya pregnant anak first . Berapa lama ya nak cepatkan bukaan 2cm ni sebab doktor ckp anak first mesti amik seminggu. Saya tkde keluar tanda tpi dah ada contraction . Saya takut lama sangat bukaan 2cm tu. Saya dah 37 weeks 4 hari #seriusnanya #pleasehelp

7 Balas

Tak jugak sis... sya masa anak 1st tu dlm beberapa jam je dri 1cm nak ke 10cm... tak semua sama... tapi doktor yg cek sya subuh tu pun terkjut sbb dia jangka mcm 3 4 hari lagi, tapi tak sgka pagi tu terus bersalin... semoga dipermudahkan segala urusan sis bersalin n berpantang... 💪🏻💪🏻❤️

6mo ago

Sebelum tu, sy banyak berjalan, sampai hospital tgh mlm dah 2cm, tp tahan wad, sampai ke 7 pagi dah 2cm, mula disuruh balik, pukul 9 check semula sebelum keluar dah 3 cm, selepas tu cepat je bukaan, pukul 3 ptg bersalin

Sy cepat je bukaan dlm sehari mcm tu .tu pun Sy tak g awal2 hospital..ptg rasa terik2 peruk sempat LG g jln2 pasar MLM..MLM sempat LG tidur dekat2 nk subuh rasa contraction kuat sgt terus g hospital,tgk2 dh 6cm..jam 8am bersalin

Sama lah saya ada contraction pegi hosp bukaan baru 2cm. Lepastu ni dah hilang contraction. Tapi doc tak bagi balik. Sekarang 37 weeks 6days. Macam mana nak bagi bukak jalan lagi niii. Anak first pulak tuu

6mo ago

kalau saya..ank sebelum ni biasa jalan ii pusing satu pasaraya esok rasa dah nk bersalin..kalau jalan terlalu banyak cepat sungguh baby nk keluar

ya biasanya ank 1st mmg ambil masa utk bukaan. awk bykkn jalan2 dkt mall, taman. brisk walk.

Okey la dah ada contraction, sy ne 37 minggu 5 hari blm ada bukaan lagi, blm rasa contraction😅😅 risauuu

6mo ago

Sye 38w 6d sis..still xde tanda2 nak bersalin 😭 takut overdue nnti kena induce sbab last pregnancy sye overdue jgk..alahaii

mcm mana sis tau ye dh ade bukaan n boleh pegi hospital? contraction tu rasa consisten ke?

6mo ago

Yaa ada contraction 10 minit sekali & terus datang sbb sakit dia lain macam . Dtg dtg doktor cek bukaan 2cm tpi suruh balik sebab anak first

x pasti..nurse kata ad yg cpt ad yg lmbat..bnykkn je exercise ya..