Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Hemalatha Chandrakanthan, Pakar Perunding Oftalmologi, Pusat Pakar Mata KPJ

Sering sakit mata sejak kebelakangan ini? Mata berair atau penglihatan semakin kabur? Risau kenapa anak suka menonton TV dengan dekat? Jom tanya semua persoalan anda dengan pakar kami berkaitan dengan penjagaan kesihatan mata anda sekeluarga pada jam 4 petang, hari Khamis bersamaan dengan 8 Julai 2021. *NOTA : Segala persoalan diluar daripada topik dan waktu yang dinyatakan akan tidak dijawab atau dipadam.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Hemalatha Chandrakanthan, Pakar Perunding Oftalmologi, Pusat Pakar Mata KPJ
28 Balas

Is it true that during pregnancy our eyesight can worsen as a result of hormonal changes? Will it ever restore after pregnancy? I’m 20 months postpartum and my eyesight hasn’t been restored.

3y ago

yes hormonal changes can affect your eyes but if you are 20 months post partum you need to get an eye assessment done